fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les IV Jornades d’Agroecologia Antonio Bello arriben a Vila-real

Les IV Jornades d’Agroecologia Antonio Bello arriben a Vila-real

La Fundaci贸 Caixa Rural acollir脿 del 18 al 21 d’abril les pon猫ncies i taules redones d’experts de diferents ens i de l’脿mbit universitari.

Vila-real acollir脿 del 18 al 21 d’abril les IV Jornades d’Agroecologia Antonio Bello, organitzades per la Universitat de La Laguna juntament amb la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Clim脿tic, la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia (UPV) i la Fundaci贸 Institut d’Agricultura Ecol貌gica i Sostenible (FIAES).

El regidor Josep Pasqual Sancho i el president de FIAES i codirector de la C脿tedra Cultural Antonio Bello, Jos茅 Luis Porcuna, juntament amb M贸nica Hurtado, de la Universitat Jaume I, i Rafael Laborda, de la UPV, ha presentat el programa d’estes jornades, que comptaran amb reconeguts experts en l’脿mbit de l’agricultura ecol貌gica.

El programa comen莽a el 19 d’abril a les 16.00 hores a la sala d’actes de la Fundaci贸 Caixa Rural. Entre els ponents es troben investigadors universitaris i de reconegudes organitzacions i ens p煤blics i privats que parlaran sobre noves feromones per al control de plagues, la bio desinfecci贸 del s貌l utilitzant restes de collita o els avan莽os de la utilitzaci贸 de les micorizes en c铆trics, entre altres temes com el preu dels aliments, els productes qu铆mics, els valors agroecol貌gics dels sistemes agraris tradicionals valencians o la protecci贸 dels territoris agraris hist貌rics.

Tamb茅 es posaran sobre la taula nous coneixements amb base agroecol貌gica, alimentaci贸 i salut, innovacions en l’associacionisme agrari i iniciatives eco-socials innovadores, com el pasturatge controlat com a eina de prevenci贸 d’incendis o l’economia del b茅 com煤 en el mitj脿 rural. “S贸n tot temes molt interessants que afecten de ple a la nostra societat, per la qual cosa esperem que no nom茅s ens acompanyen persones que treballen en l’脿mbit o estudiants, sin贸 qualsevol ve铆 que desitge con猫ixer m茅s sobre estes q眉estions”, apunta Sancho.

Per la seua banda, Porcuna -que ha destacat l’important paper de l’investigador Antonio Bello- assegura “estes jornades seran un punt de trobada inigualable, en el qual es donaran cita important铆ssimes figures del sector que costar脿 tornar a reunir-les en un mateix esdeveniment d’estes caracter铆stiques i que presentaran importants novetats”.

A m茅s, les jornades serviran com a reconeixement a l’investigador que els d贸na nom, amb un documental i intervencions d’associacions, i amb el lliurament de premis a persones, cooperatives i municipis valencians pioners en l’agroecologia.

“Estem molt contents que l’UJI puga formar part d’estes jornades pioneres a la nostra zona”, ha destacat Hurtado, mentre que el representant de l’UPV, ha agra茂t que el congr茅s arribe fins a Vila-real, ja que “茅s important que no tot es focalitze en les grans ciutats i s’estenga a llocs on es fa agricultura i on siguen ells, els agricultors, els protagonistes que puguen acudir i interactuar”.
Josep Pasqual Sancho ha afegit que “茅s important que la gent entenga que estes jornades s贸n per a parlar amb pluralitat de tot tipus de q眉estions que concerneixen l’agricultura, ecol貌gica o no” i ha animat als interessats a inscriure’s en l’esdeveniment a trav茅s del seg眉ent enlla莽 https://jornadasagroecologia.congresos.upv.es/inscripcion/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.