fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Escola de Pares de Benicàssim programa dues xerrades destinades a prevenir l’assetjament escolar i comprendre als adolescents

L’Escola de Pares de Benicàssim programa dues xerrades destinades a prevenir l’assetjament escolar i comprendre als adolescents

La regidoria d’educació ha programat per als dies 1 i 2 d’octubre una conferència i un taller per a oferir a les mares i pares eines per a ajudar-los a entendre als seus fills i anticipar-se als problemes.

El regidor d’educació de Benicàssim, Javier Alonso ha presentat les dues pròximes sessions de l’Escola de Pares i Mares que des de l’ajuntament es programen anualment. En este cas serà la psicòloga Laura Díaz de Entresotos, la que impartisca les dues activitats que van dirigides, en un cas a l’escola de pares i mares en general i l’altra en el cicle dedicat a l’adolescència.

Divendres que ve 1 de febrer, a partir de les 18 hores i a la sala d’actes de la Casa de la Cultura, s’oferirà una xerrada sobre “l’Assetjament Escolar”. En esta sessió, s’abordaran preguntes que es fan els pares com Si es pot acabar amb l’assetjament escolar, de quina manera es pot pal·liar, qui i per què motius s’assetja o s’és assetjat, per què és diferent l’assetjament a altres conflictes escolars, i quin paper juguen la família i l’escola en estos problemes.

La psicòloga convidada tractarà d’aclarir el tema als pares i mares que assiteixen a la conferència que té aforament limitat i que és d’accés completament gratuït.

L’endemà, el dissabte 2 de febrer, se celebrarà el Taller: Empatia i Connexió, dins de l’II Cicle d’adolescència. La sessió s’impartirà de 10 a 14 hores, en la mateixa sala de la Casa de la Cultura. De nou, en este cas, l’assistència és gratuïta però és imprescindible la inscripció prèvia.

Laura Díaz de Entresotos ha detallat que “este taller es destina principalment a potenciar l’escolta que és com el superpoder que tenen els pares en l’adolescència. Per a esta psicòloga juvenil, l’escolta és una habilitat bàsica per a la resolució de conflictes en la família i una peça clau per a la regulació emocional.

Javier Alonso, ha assenyalat que “la nostra voluntat és oferir als pares i mares de Benicàssim formació i alternatives viables per a poder gestionar amb major seguretat l’educació dels fills. Per això, es programen estes activitats que atorguen habilitats bàsiques per a afrontar conflictes i a explorar les seues peculiaritats en la relació amb els fills adolescents. Tot això emmarcat en una visió no autoritària del conflicte que ens permetrà comprendre l’adolescència i bastir ponts per a la connexió i la cooperació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.