fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’escriptora morellana, Elena Moya, serà la pregonera de les Festes d’Agost

L’escriptora morellana, Elena Moya, serà la pregonera de les Festes d’Agost

El ple aprova el programa de festes del mes d’agost, que tornarà a dividir-se en la Setmana de la Joventut, l’Agost Cultural i la setmana de festes.

La periodista i escriptora, Elena Moya, serà la pregonera de les Festes d’Agost. Aquesta va ser la conclusió més destacada del ple ordinari celebrat anit, on es va aprovar tota la programació del proper mes. Elena Moya, filla i néta de morellans, va néixer a Tarragona el 1970 i està establerta a Londres, on treballa com a periodista econòmica. Ha escrit tres llibres, “Les oliveres de Belchite”, “La mestra republicana”, ambientada a Morella, i “La candidata”, obtenint molt bones crítiques i reconeixements, i ha treballat com a periodista financera en llocs tan prestigiosos com Bloomberg, Reuters o The Guardian.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “Elena Moya té arrels morellanes i mai les ha perdut, passant llargs períodes en la seva infància a la nostra ciutat i venint ací sempre que pot”. A més, destacava que “és una gran escriptora i periodista econòmica, que treballa en un dels llocs amb més activitat informativa en l’actualitat, com és el Regne Unit”. Finalment, va agrair la seva predisposició a ser l’encarregada de donar inici a les pròximes festes d’agost. Referent a aquestes, el primer edil indicava que “la identitat de Morella és la cultura, les festes, la participació d’associacions, la col·laboració entre l’Ajuntament i empreses, etcètera. I tot això s’uneix en un ampli programa de festes, que tornarà a fer que els nostres veïns i veïnes gaudeixin dels dies de l’any en els què hi ha més activitat i participació en la nostra localitat”.

La programació del mes d’agost tornarà a començar amb la Setmana de la Joventut. En ella, el protagonisme serà per als joves, amb tallers, la fase final del Campionat de Futbol Sala, excursions, jocs a la piscina, cinema, teatre o festes. El diumenge 7 d’agost tindrà lloc un dia de portes obertes a la Fàbrica Giner, amb nombroses activitats. A més, des del 7 d’agost i fins al dia dotze, se celebrarà el XXXIII Festival Internacional de Música. Durant aquests dies, la cultura també serà molt protagonista, amb activitats com visites guiades o conferències. El divendres 12 d’agost serà el Dia de la Gent Gran i el 13 donaran inici les festes. Una jornada en què també hi haurà orquestra a la nit i que donarà pas a un diumenge ple d’activitat. El dia 14, s’inaugurarà l’exposició “Flaó connection”, comissariada per Julio Carbó, serà el primer dia en què desfilaran a els pelegrins, tindrà lloc el concert de Raimon o tornarà a haver-hi teatre. Aquest any, la muntada de cadafals serà el dilluns 15 d’agost, iniciant-se els actes taurins aquesta mateixa nit. El dia dels Quintos serà el dimecres i els festejos taurins conclouran el divendres, amb la desmuntada de barreres, el sopar al poliesportiu i orquestra. El dissabte 20 d’agost serà el dia dels xiquets i de la Mare de Déu de Vallivana i diumenge tindran lloc els actes de fi de festes. L’última setmana d’agost també tindrà moltes activitats, com concerts, competicions esportives, eixides en BTT, conferències o la desfilada de moros i cristians. Finalment, cal destacar que al setembre se celebrarà el centenari de l’Associació Cultural el Maestrat de Terrassa, tant a Morella, amb actes el dia 3 com a la localitat del Vallès a finals de mes. També cal destacar que el cap de setmana del 10 i 11 de setembre tindrà lloc la 760º edició de la Fira de Morella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.