fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’essència, sabor i so de Nova Orleans pren els carrers de Borriana amb la primera jornada del Maig di Gras

L’essència, sabor i so de Nova Orleans pren els carrers de Borriana amb la primera jornada del Maig di Gras

Després de les activitats prèvies realitzades durant les últimes setmanes, la programació oficial s’estrena amb *Erin *Corine com a plat fort i amb la zona *Foodie i el *French *Market a ple rendiment

La fisonomia i aspecte de la Plaça Major de Borriana ha canviat per complet amb la primera de les jornades del Festival Maig di Gras de Borriana que se celebra en la ciutat per segon any consecutiu. Després que, tant des de la regidoria de Cultura com des de l’associació Soul Explosion organitzadora del festival es decidira ressituar l’escenari principal en la plaça Major, la segona edició del Maig di Gras ha crescut tant en nombre i nivell d’artistes participants, com en l’augment de públic en les diferents activitats, tallers, exposicions i concerts que han tingut lloc durant la primera de les jornades del festival.

Així, els organitzadors del festival van donar per inaugurades tant la zona del French Market situada en el jardí de la Plaça Major, com la Zona Foodie, en la qual els assistents al festival han pogut degustar el menjar, amb certs tocs als sabors procedents de la mateixa Louisiana, que ses va preparar en les diferents food trucks situades al costat del mateix escenari de concerts. Tal com han explicat des de l’organització del Maig di Gras, «ja en esta primera jornada hem pogut comprovar com el canvi d’ubicació i la concentració de French Market, Zona Foodie i escenari principal en la plaça Major, fan que la participació del públic siga major i que l’esperit dels carrers de Nova Orleans que pretenem traslladar a Borriana, siga molt més perceptible». Durant la vesprada les sessions de Cosmonauta DJ i Sisterlau & Antonio Pota Negra van precedir al, segurament plat més fort del festival dins dels concerts de l’escenari principal. Erine Corine’s i la seua Juke Joint Band formada per músics valencians ha fet bons els pronòstics que marcaven la seua actuació com una de les més especials del cap de setmana. La seua flauta, la seua veu i la complicitat total amb els seus músics han elevat el llistó del Maig di Gras fins a nivells molt alts, malgrat que des de l’organització tenen clar que «el dissabte tornarà a ser una festa de música en el carrer amb les brass bands, de color amb el concurs de paraigües, i d’acostament de la música negra de Nova Orleans a tots i totes aquelles que decidisquen assistir a la segona jornada del Festival». Des de les dotze del migdia tornaran a estar disponibles tant les food trucks com la II Fira del Disc en Vinil. Va ser a partir de les dotze i mitja quan la força de 40 Funk Brass *Band va recórrer els carrers de la ciutat i va involucrar fins a l’últim vianant en la festa de la música de carrer. Van repetir el recorregut a les 19:00 hores, després de la presentació del llibre «Sigue Adelante» traduït per Luís Soldevila i Xabier Maeztu de l’editorial Katakrak que també van estar a Borriana, i va arribar el moment de la cercavila a càrrec dels Broken Brothers Brass Band, la brass band més reconeguda en l’àmbit estatal, els qui també van ser els encarregats de tancar la segona jornada amb el directe de les onze de la nit.

El Festival Maig di Gras que s’estrenava el passat any a Borriana, ha arribat per quedar-s’hi, o almenys, així semblen confirmar-ho el gran nombre de públic, la varietat d’edats en les seues diferents programacions i l’entusiasme vist en la jornada inaugural tant pels artistes participants com per part dels centenars de persones que segur, repetiran presència durant el cap de setmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.