fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’exposició d’art contemporani ’10+6′ dóna el tret d’eixida al curs cultural de Castelló

L’exposició d’art contemporani ’10+6′ dóna el tret d’eixida al curs cultural de Castelló

La mostra la conformen obres de setze artistes, adquirides per l’Ajuntament durant el Pla de Xoc Cultural.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló inaugura el pròxim 11 de setembre l’exposició ’10+6′, on es mostraran les peces de 16 artistes locals que amplien el fons artístic de la ciutat. L’Ajuntament va adquirir les obres l’any passat després d’una crida a projecte, amb l’objectiu de donar suport als artistes locals i en suport a la indústria cultural. Un Pla de Xoc dotat amb 100.000 euros que cercava donar suport als i les professionals de l’art en el context de la crisi sanitària causada per la COVID-19. La innovadora mostra es podrà visitar a les instal·lacions del Menador Espai Cultural fins el 14 de novembre.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha afirmat que “l’exposició permetrà a la ciutadania conèixer les noves adquisicions d’art contemporani de l’Ajuntament, el talent dels artistes locals i la diversitat d’obres. «Després d’un any complicat per al món de la cultura, vam voler donar-los suport d’aquesta manera, reconeixent el seu talent i exposant-lo perquè tota la ciutadania puga gaudir-lo», ha destacat l’edil. Les obres que s’incorporaran a la col·lecció municipal sumen interpretacions i reflexions amb veus molt diverses, una diversitat d’estils que enriqueix el caràcter de la mostra.

La iniciativa, impulsada pel Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), i comissariada per Irene Gras, pretén visibilitzar la voluntat de conformar una col·lecció d’art contemporani en la qual es valore el patrimoni artístic de Castelló. Les obres procedeixen d’artistes nascuts o residents a la ciutat i en la província de Castelló. En aquesta primera edició d’adquisicions, a més de tindre en compte la trajectòria i projecció dels artistes, 10 dones i 6 homes, s’ha realitzat una selecció amb la intenció de crear una col·lecció sòlida sota la perspectiva de la igualtat de gènere. Ruiz ha expressat la voluntat de la seua àrea de «donar veu també a les dones artistes, fins ara poc representades en la col·lecció municipal».

L’exposició es pot visitar amb entrada lliure, seguint els protocols d’aforament actuals, o amb visites guiades cada divendres a les 18.30 hores amb reserva prèvia a través del correu info@mucc.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.