Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’exposició ‘Som Riu’ dóna a conèixer la fauna, flora, geologia i història del Riu Belcaire de la Vall d’Uixó

L’exposició ‘Som Riu’ dóna a conèixer la fauna, flora, geologia i història del Riu Belcaire de la Vall d’Uixó

L’Ajuntament i el Centres d’Estudis Vallers inauguraran la mostra este dijous, 15 de març, a les 19.00 hores, en el Palau de Vivel.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i el Centre d’Estudis Vallers (CEV) han presentat l’exposició ‘Som Riu’ que s’inaugurarà este dijous, 15 de març, a les 19.00 hores, en la primera planta del Palau de Vivel, i que es podrà visitar gratuïtament fins al 8 d’abril.

El regidor de Cultura, David Lluch, ha destacat “el gran treball de recerca i documentació” realitzat pel CEV “per a donar a conéixer la fauna, flora, geologia i història del Riu Belcaire”, que té “molta importància per a la societat perquè l’aigua dolça és una de les causes que les civilitzacions escolliren el nostre terme per a assentar-se”.

El president del Centre d’Estudis Vallers, Nel·lo Navarro, ha afirmat que el riu “és un gran desconegut per a molts vallers i valleres pese que forma part del nostre dia a dia”. Així, a través de panells amb fotografies, mapes i un audiovisual amb els sons que s’escolten en les diferents parts del llit i en cada època de l’any “aportarem llum”. Els materials han sigut aportats per Pepe Solá, Vicent Talamantes i Mar Navarro.

L’exposició ‘Som Riu’ s’emmarca dins del projecte ‘Ciutat d’Aigua’, “molt més amplie”, tal com ha assenyalat Lluch. En este sentit, també està associat a la campanya municipal d’animació lectora que cada any organitza la Biblioteca Municipal. Navarro ha explicat que “els escolars estan llegint ‘El riu d’Aleix i Paula’ i amb esta mostra coneixeran la part més científica del riu en el qual està ambientat el llibre”.

El col·laborador Vicent Talamantes ha assenyalat que les fotografies “són el fruit de 14 anys de treball”. En elles es poden veure “sobretot animals, majoritàriament aus que són molt difícils de veure i captar en imatges” no solament en el llit sinó també en zones de muntanya “com Cerverola i els barrancs” i de mar “en la seua desembocadura”. A més també es plasmen “els diferents estats del riu, ple d’aigua o buit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.