fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’humorista Ortifus ensenya a 200 alumnes en la Biblioteca valenciana

L’humorista Ortifus ensenya a 200 alumnes en la Biblioteca valenciana

M茅s de 200 alumnes han presenciat com el dibuixant de vinyetes realitza el seu treball.

Els alumnes de l’Institut d’Educaci贸 Secund脿ria Baleares, del Centre de Formaci贸 de Persones Adultes Vicent Ventura, del col路legi Sagrado Coraz贸n de Jes煤s i els membres de la Universitat Popular-Benimaclet han pogut gaudir dels ensenyaments del mestre de l’humor gr脿fic Ortifus que ha sigut el protagonista del taller de foment de la lectura que organitza la Biblioteca Valenciana.

L’esgl茅sia del monestir de Sant Miquel dels Reis s’ha convertit per un dia en la taula de treball d’aquest dibuixant que ha exhibit la seua destresa en el maneig del llapis i la seua agilitat mental en la composici贸 de vinyetes humor铆stiques. Ortifus ha estat acompanyat del seu amic Jos茅 Mar铆a Varona, “Che”, que tamb茅 茅s autor de c貌mic i periodista i que hui ha actuat com a presentador de la trobada.

Jos茅 Antonio Ortiz Fuster “Ortifus” 茅s un humorista gr脿fic valenci脿 que des de 1984 treballa di脿riament en el peri貌dic “Levante-El Mercantil Valenciano” i publica una tira setmanal en la revista de tirada nacional “Magazine”, per a la qual va crear expressament el seu personatge el Mago As铆n. A m茅s, col路labora en la revista “Cartelera Turia”, i en la publicaci贸 “Cuadernos de Farmacia”, del Col路legi de Farmac猫utics de Val猫ncia. Tamb茅 ha realitzat el seu treball en l’脿mbit de les Falles, amb el disseny i la creaci贸 de monuments fallers per a l’Ajuntament de Val猫ncia i comissions de la secci贸 especial.

El cicle Escriptors en la Biblioteca Valenciana 2016 茅s una de les activitats que programa la Biblioteca Valenciana per a fomentar els h脿bits de lectura entre els m茅s j贸vens. Aix铆 mateix, permet aprofundir en la relaci贸 que s’estableix entre els lectors i l’escriptor a con茅ixer de primera m脿 les motivacions que porten als autors a desenvolupar les trames de les seues creacions liter脿ries.

Dins del cicle de Foment de la Lectura, la Biblioteca reserva un espai al c貌mic i a la il路lustraci贸 i tots els anys programa trobades amb artistes gr脿fics que desperten la curiositat dels assistents. La Biblioteca ja ha programat trobades amb els dibuixants Ib谩帽ez, Miguel Calatayud, Paco Roca i Sento.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.