fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橧VC, CaixaBank i l鈥橣SMCV celebren el V Concurs CaixaBank d鈥橭rquestres de la Comunitat Valenciana

L鈥橧VC, CaixaBank i l鈥橣SMCV celebren el V Concurs CaixaBank d鈥橭rquestres de la Comunitat Valenciana

El V Concurs CaixaBank d鈥橭rquestres, que s鈥檈mmarca en el programa 鈥楥aixaBank escolta Val猫ncia鈥, t茅 lloc el diumenge 13 de novembre al Palau de les Arts de Val猫ncia.

L鈥橧nstitut Valenci脿 de Cultura, la Federaci贸 de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i CaixaBank celebren aquest cap de setmana la cinquena edici贸 del Concurs CaixaBank d鈥橭rquestres de la Comunitat Valenciana, emmarcat dins del programa 鈥楥aixaBank escolta Val猫ncia鈥 i que es repr茅n despr茅s de no haver-se convocat el 2021 per la pand猫mia.

El concurs, dins del programa 鈥楥aixaBank escolta Val猫ncia鈥, t茅 lloc el diumenge 13 de novembre al Palau de les Arts de Val猫ncia, i consta de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres que tenen entre 30 i 50 m煤sics, i Mart铆n i Soler, per a orquestres que tenen entre 51 i 70 m煤sics.

En la categoria Salvador Giner participaran a les 11.00 hores l鈥橭rquestra Tetracorde del Centre Art铆stic Musical Santa Cec铆lia de Foios, dirigida per 脌lex Puchades Romero i amb un programa de peces de Schubert i Haydn, i l鈥橭rquestra Societat Musical la Primitiva de Rafelbunyol, sota la direcci贸 de Pablo Marqu茅s Mestre amb un programa de Lutoslawski i Mendelssohn.

De vesprada, a les 17.00 hores, en la categoria Mart铆n i Soler participaran l鈥橭rquestra Simf貌nica de la Uni贸 Musical de Ll铆ria, amb Pascual Cabanes Fabra com a director i un programa amb obres de Schubert i Txaikovski, i l鈥橭rquestra Simf貌nica de l鈥橲MI Santa Cec铆lia de Cullera, amb direcci贸 de Carlos Garc茅s Fuentelsaz i peces de Beethoven i Txaikovski.

Cada orquestra participant interpretar脿 un repertori de dues obres de lliure elecci贸, per貌 una de les dues ha de ser obligat貌riament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La durada del repertori ha d鈥檈star entre 45 i 70 minuts per a la categoria Mart铆n i Soler i entre 30 i 55 minuts, per a la categoria Salvador Giner.

El jurat estar脿 compost per la destacada directora d鈥檕rquestra Luc铆a Mar铆n Mar铆n, el violinista i docent Joaqu铆n Torre Guti茅rrez i el director i compositor Oliver D铆az Su谩rez.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecci贸 per a participar en el V Concurs CaixaBank d鈥橭rquestres de la Comunitat Valenciana i hi haur脿 un 煤nic premi per categoria, amb una dotaci贸 econ貌mica de 6.000 euros. A cada orquestra que hi participe se li donar脿 una compensaci贸 econ貌mica de 2.000 鈧 per a les orquestres que participen en la categoria Salvador Giner i de 2.500 per a les orquestres que participen en la categoria Marti虂n i Soler. A m茅s, el jurat concedir脿 un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories, quantitats aportades 铆ntegrament per CaixaBank.

V Festival CaixaBank d鈥橭rquestres de la Comunitat Valenciana

Per tal d鈥檈stimular el moviment orquestral valenci脿, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuaci贸 en cada categoria participaran en el V Festival CaixaBank d鈥橭rquestres de la Comunitat Valenciana, que tindr脿 lloc a les capitals culturals 2022 de la Comunitat Valenciana. El primer concert amb les participants de la categoria Salvador Giner ser脿 el 10 de desembre de 2022 a Aielo de Malferit i el segon, amb les participants de la categoria Mart铆n i Soler, tindr脿 lloc a Alzira el 17 de desembre de 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.