fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’obra de Ramón Manrique a Caixalmassora

L’obra de Ramón Manrique a Caixalmassora

Exposició ‘Pinzells que parlen’ des del dissabte 13 de maig

a sala d’exposicions de Caixalmassora convida de nou al pintor Ramón Manrique per a presentar, en esta ocasió, la seua sèrie onírica ‘Pinzells que parlen’. Una exposició amb més de 40 peces on predomina la figura humana immersa en un univers de fantasia. La inauguració tindrà lloc demà dissabte 13 de maig, a les 20.30 hores. L’artista ha anunciat que entre tots els assistents a l’exposició se sortejarà una obra original.

‘Pinzells que parlen’ és una família d’obres recents que ha portat per diverses localitats com Onda, Castelló i ara Almassora. Quan Manrique es refereix a estos treballs ho defineix com “una personal mostra de pintura surrealista on, per mitjà del dibuix, el color i principalment la creativitat, intente portar a l’espectador a un món dominat pels somnis i la fantasia”.
La figura humana és el centre de la present exposició. Bodegones, paisatges o marines són mers acompanyants o atrezzo de la figura, autèntica protagonista del quadre. En les seues obres són característiques les composicions abigarradas carregades d’elements, les vestidures amb un estudi minuciós dels draps, l’ús de diferents plànols de profunditat, els objectes fragmentats, -especialment en els sòls-, i una paleta rica on agrada dels blaus i taronges.

Ramón Manrique va estudiar amb artistes com Enrique Llime i Vidal Serrulla, a més de passar per les aules de la Facultat de Belles arts de Sant Carlos de València. Els seus primers treballs s’emmarcaven en un llenguatge impressionista fins que va trobar el seu camí en el corrent del surrealisme fantàstic. Allí, entre els somnis, Manrique ha creat un món de fantasia on realitat i ensomni es confonen. Moltes de les seues obres han participat en certàmens internacionals aconseguint premis i esments com el primer premi International Daily Contest (Canadà) en 2016.

L’exposició ‘Pinzells que parlen’ del pintor Ramón Manrique podrà visitar-se en la sala d’exposicions de Caixalmassora (carrer Trinidad, 20) fins al pròxim 28 de maig de 2017, en horari de dilluns a dissabte de 18.00 a 21.00 hores i els festius de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.30 hora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.