fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’UJI realitza proves de detecci贸 del VIH pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

L’UJI realitza proves de detecci贸 del VIH pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

En la jornada tamb茅 s’han instal路lat taules informatives al campus i s’han lliurat els premis del concurs de cartells.

La Universitat Jaume I ha organitzat diverses activitats aquest 1 de desembre en el marc de la commemoraci贸 del Dia Mundial de la Lluita contra el VIH-sida. La jornada 茅s el resultat d’una col路laboraci贸 entre l’Oficina de Cooperaci贸 al Desenvolupament i Solidaritat, Salusex, l’Oficina de Prevenci贸 i Gesti贸 Mediambiental, UJI H脿bitat Saludable i l’Associaci贸 Ciutadana Contra la Sida de Castell贸, que han programat una agenda, alhora, formativa i d’accions de prevenci贸 per a sensibilitzar sobre la situaci贸 sociosanit脿ria global de la malaltia.

Impulsada pel Vicerectorat d’Estudiantat i Vida Saludable, la jornada ha tingut com a objectiu conscienciar sobre la situaci贸 del VIH amb especial atenci贸 en la prevenci贸 del risc de transmissi贸 del VIH, en particular, per via sexual; la detecci贸 preco莽 de la infecci贸, i l’eliminaci贸 de l’estigma que pateixen les persones afectades. Per a aix貌, s’han realitzat tres tipus d’activitats repartides pel campus de la Universitat.

Com a novetat, enguany s’han realitzat proves de detecci贸 del VIH al centre sanitari de la Universitat, disponibles per a la comunitat universit脿ria. A m茅s, com ja 茅s habitual, els quatre centres i la Biblioteca han comptat amb punts d’informaci贸 i sensibilitzaci贸.

En la jornada tamb茅 s’han lliurat els premis de la XXI edici贸 del Concurs de Cartells del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que enguany han recaigut en Irene Segarra Flores, Mar铆a G贸mez Rodr铆guez, Carmen Arnau S谩nchez i Nerea Albesa Sorolla, que han aconseguit el primer premi per 芦La SIDA no ent茅n de prejudicis禄. El segon premi ha sigut per a Silvia Crespo Bocollo i Anna Victoria Faubel Soligo, pel cartell 芦Atura el cicle de la SIDA禄 i tamb茅 s’ha atorgat una menci贸 especial a David Hueso Herrero per 芦Amb protecci贸, amb salut禄.

El programa d’activitats tamb茅 ha incl貌s tres cites formatives del taller 芦Promoci贸 de la salut sexual i prevenci贸 del VIH禄, que han tingut lloc a finals de novembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.