fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco apel路la a la cooperaci贸 entre l’Ajuntament de Castell贸 i els col路lectius per a gaudir de les millors festes en la 75 edici贸 de la Magdalena

Marco apel路la a la cooperaci贸 entre l’Ajuntament de Castell贸 i els col路lectius per a gaudir de les millors festes en la 75 edici贸 de la Magdalena

El regidor de Festes, Omar Braina, anuncia mesures de seguretat per a les gaiates i ajustos en els horaris de la Magdalena.

L’Assemblea de Festes ha analitzat avui l’any festiu. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha apel路lat a la col路laboraci贸 entre els representants festers i l’Ajuntament per a impulsar la celebraci贸 de les festes fundacionals en el seu 75 aniversari en la seua estructura actual. “Si no fora per les entitats i col路lectius, no hi hauria festa”, ha afirmat. “Des de l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Festes seguirem treballant amb la Junta de Festes i la resta de col路lectius perqu猫 les festes de la Magdalena siguen les millors festes”.

Marco ha destacat que els esfor莽os en mat猫ria de seguretat estan convertint a les festes de Castell贸 en un referent en mat猫ria estatal, segons li va traslladar a l’alcaldessa esta setmana el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a Madrid. Precisament, la ciutat de Castell贸 ha sigut pionera a l’hora d’impulsar l’ordenan莽a de les cavalcades segures, en l’脿mbit de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies.

El president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha iniciat la lectura de l’informe anual sobre les festes amb un balan莽 sobre la partida de subvencions i premis, que est脿 executada pr脿cticament 铆ntegrament i que suposa haver destinat 389.4000 euros, una de les majors quanties aportades pel Patronat i que suposa un 19,4% del pressupost de Festes. “Hemos seguit apostant per atorgar subvencions anticipadament perqu猫 els col路lectius festers disposen anticipadament dels diners necessaris per a l’organitzaci贸 dels actes”, ha apuntat Braina.

A les gaiatas s’han atorgat 266.000 euros i novament una subvenci贸 nominativa a la Gestora de Gaiates i una altra a la Federaci贸 de Collas de 2.000 euros cadascuna. Les Festes de Carrer i les de Barri han rebut, en conjunt, 59.200 euros. Els ens vinculats han rebut un total de 22.200 euros i s’han destinat a premis un total de 38.000 euros.

Quant al pressupost, que en 2018 ha ascendit a 2 milions d’euros, un total d’1.378.644 euros s’han destinat per a la mateixa organitzaci贸 de les festes. Els ingressos provenen de tres vies de finan莽ament: d’una banda l’aportaci贸 municipal, que ha sigut d’1.654.516 euros. L’altra via s贸n els patrocinis, que han sumat 185.000 euros, i, finalment, els ingressos de les concessions administratives, que han ascendit a 230.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.