fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Mireia Vives i Borja Penalba obrin l’agenda especial del 9 d’Octubre a Borriana

Mireia Vives i Borja Penalba obrin l’agenda especial del 9 d’Octubre a Borriana

Durant quatre dies la Plaça Major de Borriana acollirà espectacles teatrals i musicals per a tot tipus de públics que es tancaren amb la Desfilada del 9 d’Octubre del pròxim dilluns.

El passat any la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana va preparar per primera vegada una sèrie d’actes en commemoració del 9 d’Octubre oberts a la participació de la ciutadania. I en este 2017, han volgut ampliar l’oferta per als veïns i veïnes de la ciutat amb l’objectiu de «traure’ls al carrer, acostar-los una bona oferta cultural i d’oci i celebrar de forma conjunta la festa de tots els valencians», com ha assenyalat el regidor de l’àrea Vicent Granel en la presentació pública dels actes.

Este cap de setmana l’activitat s’inicia amb un de l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba, en el que ha sigut una de les sorpreses musicals més agradables i amb major repercussió de l’últim any dins de l’escena valenciana. Serà a partir de les 22:30 del divendres quan els acords de Penalba i la increïble veu de Vives òmpliguen la Plaça Major de Borriana. Per a continuar amb els actes, el dissabte dia 7 i a partir de les 18.30 hores tindrà lloc en la mateixa Plaça Major un gran espectacle de carrer que, d’acord a les celebracions del 9 d’Octubre, fa un repàs per la cultura festiva tradicional valenciana: El Dolçainer de Tales de Xarxa Teatre.

El diumenge dia 8, i en horari de vesprada a partir de les 17:00 hores, el concert de “Dani Miquel i els la meua-em-mi-mo músics” és l’aposta de la regidoria de Cultura, ja que com ha comentat Granel «es tracta d’un referent de la música valenciana per als més xicotets i xicotetes de la casa, i per això volíem que també eixe tipus de públic puga eixir al carrer i gaudir d’un dels millors espectacles infantils en valencià del moment».

Per al mateix dia 9 a les 12:15 hores, i en acabar l’acte institucional en el Saló de Plens de l’Ajuntament, s’iniciarà des de la Plaça Major la “Desfilada del 9 d’Octubre”, que comptarà amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters de Borriana, el Grup de Danses *Tradicionals l’Arenilla de Borriana, l’Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, l’Agrupació Filharmònica Borrianenca i el Grup de Danses Guerreres de La Todolella. La desfilada tindrà el següent recorregut: el Pla, la Carrera, plaça de la Mercè, la Tanda, el Pla i plaça Major. Durant el recorregut els grups faran els seus balls en diferents punts. L’últim dels actes de les celebracions del 9 d’Octubre serà el dissabte dia 14 a les 22.30 hores amb el concert del cantautor de Cocentaina Andreu Valor, que al costat del concert de Mireia Vives i Borja Penalba són la potent aposta de la regidoria de Normalització Lingüística.

Leave a Reply

Your email address will not be published.