fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella alberga el X Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats

Morella alberga el X Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats

El curs pretén contribuir a la formació del professorat en l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior.

La Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella ha acollit el X Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats. Este té l’objectiu de formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. Finalment, els i les assistents al curs realitzaran una visita cultural a la ciutat de Morella demà.

Cal destacar que esta ha sigut la 10a edició d’este curs que pretén formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. Per este motiu, el Teatre Municipal albergarà el concert d’Andreu Valor esta nit a les 23.30 hores amb la presentació del disc Poemitzat.

D’esta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància que un any més la Xarxa Vives haja escollit Morella per a realitzar part del seu congrés”. A més, ha explicat que “la formació continua, en este cas del professorat, és molt important i ens alegra que les sales de l’ajuntament puguen acollir cursos i congressos de manera habitual”. L’edil ha aprofitat per a apuntar que “este curs és un exemple de la unió entre les universitats de diferents comunitats autònomes en les quals es posen en valor aquells trets que ens unixen com la cultura i la llengua” de manera que “és un honor que Morella siga la seu de l’exemple d’esta unió”.

Aquesta vesprada també tindrà lloc l’acte de cloenda en el qual intervindran l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, la gerent de l’Institut Ramón Llull, Antònia Andújar, i el secretari executiu de la Xarxa Vives, Ignaci Casadesús, a partir de les 19.15 hores.

Cal recordar que la Xarxa Vives es va fundar a Morella l’any 1994 amb 13 universitats. Actualment compta amb 22 universitats de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.