fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella es submergeix en l’Edat Mitjana amb l’Early Music

Morella es submergeix en l’Edat Mitjana amb l’Early Music

Comença la cinquena edició d’aquest curs i festival de música medieval i renaixentista amb el concert de Capella de Ministrers al Convent de Sant Francesc. A Morella es citen 13 professors internacionals de reconegut prestigi, 80 estudiants i hi haurà vuit actuacions. En la jornada d’avui, també s’ha presentat el llibre “La sega”, de Martí Domínguez.

Morella es submergeix en l’Edat Mitjana de la mà de la música antiga, amb la celebració del cinquè Early Music. Aquest curs i festival, una de les trobades d’aquest tipus de música més importants d’Europa, arrenca avui amb el concert “Mediterraneum”, de Capella de Ministrers, al Convent de Sant Francesc. Aquest certamen reunirà, fins al 28 de juliol, tretze professors internacionals de reconegut prestigi i 80 alumnes de set nacionalitats diferents. A més, hi haurà 8 concerts amb intèrprets tan importants com Capella de Ministrers, La Danserye, Eduardo Egüez, Eliseo Parra o Mara Aranda, i el programa també compta amb exposicions d’instruments antics, conferències, visites guiades i les classes diàries.

L’alcalde de Morella ha agraït tota la feina de l’equip organitzador de l’Early Music Morella i espera que “Morella es convertisca en el punt de trobada dels amants de la cultura i la música antiga durant els pròxims dies”. A més, Rhamsés Ripollés ha recordat que “la música es fusiona amb el patrimoni de Morella, amb els concerts i classes en llocs emblemàtics de la localitat, que submergeixen l’espectador en l’Edat Mitjana”. Finalment, assenyala que “aquest curs i festival s’ha convertit en una referència en el món de la música medieval i renaixentista i cada vegada són més els veïns i visitants que gaudeixen de les activitats que s’organitzen i també de la nostra localitat, ja que aquests dies són una gran oportunitat per gaudir de la cultura, el patrimoni o la gastronomia de la nostra ciutat”.

Early Music Morella es consolida com la trobada de música antiga més important del panorama musical europeu. El diàleg intercultural de la Mediterrània serà l’eix conductor de la seva V Edició que es desenvoluparà del 23 al 28 de juliol a la capital de la comarca dels Ports. Aquest certamen unifica turisme, cultura, patrimoni, música i tradició al voltant del context històric de l’antiga Corona d’Aragó i les seves relacions culturals i territorials en una Europa en plena expansió. En aquest sentit, s’han inclòs activitats extraordinàries i dedicarà tots els seus continguts a commemorar la figura de Ramon Llull amb motiu del 700 aniversari de la seva mort. Filòsof, escriptor i teòleg fonamental per entendre el veritable sentit del diàleg intercultural en territori mediterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.