Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella inaugura l’exposició sobre els Anuncis i Sexennis durant el franquisme

Morella inaugura l’exposició sobre els Anuncis i Sexennis durant el franquisme

L’exposició mostra les principals festes de Morella amb fotos de l’Arxiu Pasqual.

Morella va inaugurar ahir l’exposició Manifestacions festives populars durant el franquisme. Els Anuncis i Sexennis de Morella 1939-1958 a les Sales Gòtiques de l’ajuntament. Esta està formada per més de 150 fotos de l’Arxiu Pasqual que mostren les festes tradicionals més importants de Morella, com són l’Anunci i el Sexenni, durant el franquisme.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’una exposició molt completa on es poden veure diferents Anuncis i Sexennis entre els anys 1939 i 1958”. A més, l’edil ha explicat que “a través d’esta mostra de més de 150 imatges es poden conéixer les festes més importants de Morella, així com comparar els canvis que han tingut durant els anys”. Així, Rocío ha comentat que “enguany és un any especial per a la ciutat amb la celebració del 54 Sexenni, per tant, creem que esta exposició està molt contextualitzada i ofereix un contingut molt complet per a conèixer com eren les nostres festes fa uns anys”.

L’exposició de memòria històrica Manifestacions festives populars durant el franquisme. Els Anuncis i Sexennis de Morella 1939-1958 mostra l’evolució d’estes festivitats, així com elements que han canviat o han desaparegut amb el temps. D’esta manera, l’elaboració de les carrosses de l’Anunci és diferent avui en dia o alguns altars de la Mare de Déu repartits pel poble ja no es fan. Estos són alguns dels exemples més clars de com ha canviat el retaule o els carrers de Morella amb el pas del temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.