fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella i Pozo Cañada reten homenatge al mestre Candel

Morella i Pozo Cañada reten homenatge al mestre Candel

L’associació musical Mestre Candel ha participat al XXVIII Festival de Bandes de Pozo Cañada, localitat natal del mestre que va realitzar una gran tasca per la música a Morella i va impulsar i va dirigir la banda des de 1980 a 1993.

L’Associació Musical Mestre Candel de Morella ha participat aquest cap de setmana al XXVIII Festival de Bandes de Pozo Cañada (Albacete), al costat de la banda local i de la de Cartagena. Ha estat un cap de setmana molt emotiu, ja que aquesta entitat ha homenatjat a una persona com Celso Antonio Candel Jérez, que va néixer en aquesta localitat manxega i que va fer una gran tasca per la música a Morella, fins al punt d’impulsar una banda musical el 1980 que prenia el relleu de l’antiga agrupació que estava dissolta i la va dirigir fins al 1993. Aquesta tasca es veu refejada, per exemple, en l’actual nom de la banda morellana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha acompanyat a l’Associació Musical Mestre Candel a Pozo Cañada. Allà, també va participar en actes institucionals, com la signatura del llibre d’honor del consistori manxec i va estar present en l’homenatge. L’associació morellana va dedicar l’actuació a la família del mestre Candel i va entregar les partitures del pasadoble “PIQUÍN”, que va composar entre els anys 1944 i 1945 i que va dedicar a la seva filla.

El primer edil morellà assenyala que “ha estat un cap de setmana molt especial, que ha servit per tornar a recordar la importantíssima tasca que va realitzar el mestre Candel per la música i per la recuperació de la banda de Morella”. Rhamsés Ripollés també indica que «el mestre Candel i la música han unit a dues localitats com Morella i Pozo Cañada i ha estat un honor participar al Festival de Música de la localitat natal del mestre Candel»

Leave a Reply

Your email address will not be published.