fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella presenta un ampli programa de festes, amb més de 150 activitats durant el mes d’agost

Morella presenta un ampli programa de festes, amb més de 150 activitats durant el mes d’agost

El llibre de festes és una destacada publicació, amb articles divulgatius de veïns i veïnes de la localitat i fotografies inèdites de diferents èpoques.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de festes, Rocio Querol, i el dissenyador municipal, Miguel Àngel Troncho, han presentat avui el programa i llibre de festes. Aquest destaca per incloure una àmplia programació, amb més de 150 activitats en les què està implicat la gairebé totalitat del teixit associatiu morellà i per ser una obra de consulta, amb textos divulgatius de veïns i veïnes de la localitat o fotografies inèdites de diferents èpoques. El llibre gira al voltant del 760º aniversari de la Fira de Morella i de la temàtica de l’aigua en la localitat.

El primer edil morellà ha agraït “la implicació de les associacions, col·lectius i nombroses persones de Morella, que fan possible l’organització d’una programació de festes tan àmplia i amb tantes activitats per a tots els públics. Rhamsés Ripollés també ha agraït a les àrees de cultura i comunicació, representades en Miquel Àngel i Rocío, “el gran esforç i treball que costa elaborar un llibre com aquest i aconseguir que es repartisca abans d’agost”. Per la seva banda, Rocío Querol ha explicat que la programació es divideix en quatre setmanes temàtiques: la de la Joventut (1-7 d’agost), Agost Cultural (7-12 d’agost), amb el Festival Internacional de Música, les Festes d’Agost (13-21 d’agost) i la Setmana de l’Esport i la Salut (22-28 d’agost). Finalment, Miguel Ángel Troncho ha explicat que el llibre de festes segueix el disseny dels anys anteriors i que en aquest, la temàtica principal del llibre és l’aigua i el 760º aniversari de la Fira, per la qual cosa hi ha abundant informació, en forma d’articles i fotografies sobre aquests temes.

Festes a Xiva, la Pobleta, Ortells i Herbeset
El llibre de festes també inclou la programació de les festes i fotografies de la Pobleta, Xiva, Ortells i Herbeset. A la Pobleta, les festes seran el primer cap de setmana d’agost, mentre que Xiva i Ortells coincidiran, organitzant-les el segon cap de setmana. Les d’Herbeset són l’últim cap de setmana de setembre.

La Pregonera
La periodista i escriptora, Elena Moya, serà la pregonera de les Festes d’Agost. Elena Moya, filla i néta de morellans, va néixer a Tarragona el 1970 i està establerta a Londres, on treballa com a periodista econòmica. Ha escrit tres llibres, “Les oliveres de Belchite”, “La mestra republicana”, ambientada a Morella, i “La candidata”, obtenint molt bones crítiques i reconeixements, i ha treballat com a periodista financera en llocs tan prestigiosos com Bloomberg, Reuters o The Guardian. Ara tindrà la responsabilitat de començar a aquestes festes d’agost amb el seu parlament des del balcó de l’ajuntament, el proper dia 13.

Leave a Reply

Your email address will not be published.