fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella, seu del curs universitari sobre pintures rupestres

Morella, seu del curs universitari sobre pintures rupestres

Dins de la celebraci贸 del centenari del descobriment de les pintures de Morella la Vella es desenvolupa el curs Pintures rupestres i noves tecnologies.

La Universitat Jaume I ha comen莽at este mat铆 el curs d’estiu Pintures rupestres i noves tecnologies: de l’estudi a la difusi贸 que s’allarga fins al divendres organitzat, tamb茅, per la Conselleria d’educaci贸 i l’ajuntament de Morella. El curs serveix, perqu猫 els alumnes aprenguen sobre la mat猫ria en un paratge 煤nic com Morella la Vella, a m茅s, forma part de les activitats que es realitzen durant l’any per a commemorar el centenari del descobriment de les pintures rupestres de Morella la Vella i la Valltorta, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, el cap del Servei Territorial de Cultura i Esport de Castell贸, Josep Cristi脿 Linares, i el Vicerector de Cultura, Wenceslao Rambla, han participat de la inauguraci贸 que ha tingut lloc a la Sala del Just铆cia de l’ajuntament de Morella. Aix铆, Rhams茅s ha destacat “la import脿ncia del patrimoni hist貌ric que tenen les pintures rupestres i el privilegi que suposa albergar este curs perqu猫 els alumnes puguen estudiar tan prop de les mateixes”. A m茅s, l’edil ha aprofitat per “agrair a la Universitat Jaume I que pense en Morella per albergar cursos, confer猫ncies o congressos, ja que la cultura 茅s molt important a la ciutat per tot el patrimoni que l’envolta”.

A m茅s de les classes te貌riques a les Sales G貌tiques de l’ajuntament de Morella, es destaquen les eixides de camp i classes pr脿ctiques on els alumnes coneixeran el patrimoni de Morella la Vella i la Valltorta amb les visites i pon猫ncies in situ.

Tant el Vicerector de Cultura com el Cap de Servei Territorial de Cultura i Esport han remarcat el potencial del patrimoni rupestre de Morella i que el col路loca com a lloc idoni per a fer este curs. A m茅s, han aprofitat per a agrair la participaci贸 de totes les institucions que fan possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.