fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Munt i el gerent de l’Hospital Provincial de Castell贸 aproven el conveni que fa efectiva l’aportaci贸 d’1,6 milions de Sanitat per a l’accelerador lineal

Munt i el gerent de l’Hospital Provincial de Castell贸 aproven el conveni que fa efectiva l’aportaci贸 d’1,6 milions de Sanitat per a l’accelerador lineal

Carmen Munt ha presidit aquesta vesprada la reuni贸 del Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castell贸.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica ha donat avui un termini d’un mes a la Diputaci贸 de Castell贸 perqu猫 transferisca els diners que es va comprometre a aportar per a l’adquisici贸 d’un nou accelerador lineal per a l’Hospital Provincial de Castell贸, el preu del qual de licitaci贸 茅s de 3,1 milions d’euros.

Aix铆 ho ha explicat la consellera, Carmen Munt, que aquesta vesprada ha presidit la reuni贸 del Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castell贸. Aquest 貌rgan de govern ha aprovat el pressupost del centre sanitari per a l’exercici de 2016, que ascendeix a 83.146.900 euros (un 7,66% m茅s que l’anterior).

Com a part del comprom铆s adquirit per part de la Conselleria de Sanitat, Carmen Munt i el gerent del centre, Joaqu铆n Sanchis, han signat el conveni de col路laboraci贸 que regula els tr脿mits de la concessi贸 d’1,6 milions d’euros destinada exclusivament a la compra del nou equip de radioter脿pia, perqu猫 els malalts de c脿ncer de Castell贸 puguen rebre una atenci贸 adequada. El conveni habilita el cr猫dit i fa efectiva aqueixa aportaci贸 econ貌mica amb c脿rrec a l’aplicaci贸 pressupost脿ria 10.02.91.0000.412.22. l铆nia de subvenci贸 T7485000 ‘adquisici贸 accelerador lineal’, dels Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2016.

“Nosaltres hem complit amb la nostra part”, ha assegurat la consellera. En aquest sentit, Munt ha recordat que el passat mes de novembre el Consell de Govern del Consorci va acordar per unanimitat finan莽ar l’adquisici贸 de l’accelerador a parts iguals entre la Conselleria de Sanitat i la corporaci贸 provincial.

“El que fa falta 茅s que la Diputaci贸 estiga a l’altura de les circumst脿ncies i complisca la paraula donada”, ha reclamat Munt. La consellera ha explicat que la Conselleria de Sanitat ha anat solucionant cadascun dels problemes que s’han plantejat en el centre, com els 124 contractes que finalitzaven al novembre, el fet que no s’havien pogut fer substitucions des de novembre de 2014 o la llic猫ncia d’obres d’ampliaci贸.

“Ara es tracta de veure si veritablement la Diputaci贸 t茅 la vocaci贸 d’acostar el muscle i contribuir al fet que aquest hospital funcione. Per貌 sobretot, ha de quedar clar que els diners no 茅s ni de la Conselleria de Sanitat ni de la Diputaci贸, 茅s de les ciutadanes i ciutadans que paguen els seus impostos, i el que han de fer les institucions 茅s col路laborar i no posar pals en la roda, perqu猫 Castell贸 porta molt temps esperant aquest accelerador”, ha afegit la consellera.

Cal recordar que del total del pressupost del Consorci, que supera els 83 milions d’euros, 69,27 milions d’euros s贸n els que aporta la Conselleria de Sanitat, mentre que la resta correspon als fons que el Ministeri d’Administracions P煤bliques (MAP) dedica al centre sanitari, i 茅s una quantitat consignada en els pressupostos per a atendre la despesa corrent per a l’assist猫ncia sanit脿ria, no per a gastar en inversi贸, com seria l’aportaci贸 per a l’accelerador.

En aquest sentit, Munt ha manifestat que la Diputaci贸 de Castell贸 ha incomplit el seu comprom铆s institucional d’incrementar la seua aportaci贸 al Consorci per a finan莽ar el 50% de l’accelerador, ja que la Diputaci贸 no inclou aquesta partida extraordin脿ria per a adquirir l’equipament de radioter脿pia.

En la reuni贸 d’avui s’ha aprovat tamb茅 la Plantilla i Relaci贸 de Llocs de treball del Consorci i s’ha modificat la relaci贸 de llocs de treball de funcionaris, en incloure la reclassificaci贸 del lloc d’administrador general amb una readaptaci贸 org脿nica i funcional d’aquest lloc que determina una rebaixa del 50% del complement espec铆fic. Aquest complement retribueix les condicions particulars dels llocs de treball en atenci贸 a la seua especial dedicaci贸, dificultat t猫cnica, incompatibilitats, responsabilitats, perillositat o penositat.

Activitat assistencial

La directora m猫dica del centre, Raquel Sales, ha exposat el balan莽 de l’activitat assistencial en 2015. Sales ha destacat que en el per铆ode analitzat hi ha hagut 5,747 ingressos hospitalaris, 14.729 urg猫ncies, aix铆 com un total de 198,291 consultes externes i 6.944 intervencions quir煤rgiques. El Consorci va atendre el passat any 1.584 nous pacients oncol貌gics, la qual cosa representa un augment de l’11,8%. L’activitat en els laboratoris del centre va incrementar un 5,9% i les proves de diagn貌stic per la imatge van experimentar un creixement del 6,8%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.