fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Música tradicional mediterrània i ‘dolçaina i tabal’: la banda sonora d’Escala a Castelló

Música tradicional mediterrània i ‘dolçaina i tabal’: la banda sonora d’Escala a Castelló

El mercat mariner comptarà amb batucades en els espectacles i un concert del grup Ensemble Duna amb instruments històrics.

La banda sonora d’Escala a Castelló la protagonitzarà la música tradicional mediterrània i els instruments valencians més típics com la dolçaina i el tabal. A través d’un concert del grup Ensemble Duna els visitants descobriran les cançons populars que sonaven en llocs com Castella i Catalunya, Occitània, Itàlia, Bulgària, Bòsnia i Hercegovina o Turquia. Gràcies a aquesta aposta per posar en valor les tradicions i la cultura marinera, Escala a Castelló està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco.

Els visitants podran gaudir d’un mercat mariner artesà amb més de 80 llocs i decorat amb un campament de soldats, atraccions ecològiques i racons amb tallers i activitats per als més xicotets. Aquest espai familiar també comptarà amb una zona gastronòmica amb cantines per a reposar forces i continuar visitant els grans navilis, veure les exposicions o participar en les exhibicions d’època.

El divendres i el dijous seran els dies més musicals d’Escala a Castelló. El dia 26 d’abril a la vesprada actuarà el grup de música tradicional Ensemble Duna, una agrupació de músics amb una llarga trajectòria que mostrarà la cultura popular i musical de diferents parts del món. Abans d’aquest concert, els i les turistes podran conéixer la melodia d’instruments valencians típics com la ‘dolçaina i el tabal’. El dissabte a la nit hi haurà temps per a la música més actual de la mà del grup Jarana, que tancarà la jornada amb les seues cançons.

Els carrers del mercat ballaran al ritme d’instruments de percussió, que acompanyaran als personatges d’època que realitzaran els espectacles. Per a realitzar aquestes exhibicions, el campament estarà compost de material mariner propi de grans navilis com artilleria naval i canons de diferents parts del món, a més de material original d’altres professions antigues.

Escala a Castelló és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius d’aquest esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.