fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules diu prou a la violència masclista amb activitats reivindicatives

Nules diu prou a la violència masclista amb activitats reivindicatives

Un any més l’Ajuntament de Nules organitza diferents activitats al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra el 25 de novembre.

“A Nules fem accions reivindicatives i de conscienciació al llarg de tot l’any però esta setmana tenim una completa programació en la qual volem dir prou al terrorisme masclista. No oblidem que a Nules hi ha 21 dones amb ordre de protecció, a la província de Castelló amb data 30 d’octubre hi havia 800 casos actius dins del sistema de seguiment integral de víctimes de violència de gènere, 100 casos més que l’any passat i que enguany a la Comunitat Valenciana hi ha 5 dones assassinades”, comenta el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero.

Així doncs, esta vesprada s’ha previst la xarrada “La violència de gènere des de la mirada del feminisme de la diversitat funcional”, que serà impartida per Soledad Arnau Ripollés, especialista en Filosofia per a la Pau, Feminisme, Bioètica i Sexologia, a l’IES Gilabert de Centelles. A més, Susana Ros, exdiputada nacional, parlarà als assistents del Pacte Nacional sobre Violència de Gènere en l’àmbit estatal, este acte tindrà la presència de representants de l’Associació de Dones per la Igualtat de Nules (ADIN) i per la coordinadora de la Comissió d’Igualtat de l’institut de Nules, Empar Monzonís.

Una altra de les xarrades que inclou la programació per al dijous 23 de novembre és “El tractament de la violència masclista en la literatura i als mitjans de comunicació” a càrrec de la periodista local, Mónica Mira.

Els alumnes de secundària de l’IES Gilabert de Centelles tornaran a tindre protagonisme en la Setmana contra la Violència de Gènere amb la lectura del manifest i penjada de pancarta a la façana de l’Ajuntament prevista per al divendres 24 de novembre. A més, a l’institut s’inaugurarà l’exposició dels treballs participants en el “III Concurs de Cartells 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere” i es lliuraran els premis.

De vesprada hi haurà una encesa de ciris a la plaça Major en homenatge a les dones assassinades i lectura de frases, a més d’una actuació musical a càrrec de la soprano Maria Roselló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.