Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules imparteix un curs de formació per a cuidadors de persones dependents

Nules imparteix un curs de formació per a cuidadors de persones dependents

El curs s’ha celebrat al llarg d’esta setmana i hi han participat més de 30 persones.

Des del Servei Municipal d’Atenció a la Dependència de Nules s’ha impartit un curs de formació destinat a cuidadors i cuidadores de persones dependents que reben una prestació del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD). El curs ha tingut una durada de 25 hores i s’ha desenvolupat al llarg d’esta setmana, en concret els dies 10, 11, 12 i 13 d’abril i hi han participat un total de 33 persones.

“Este programa està dirigit a les persones que de manera habitual cuiden i atenen persones dependents per a facilitar-los els coneixements bàsics per a millorar l’atenció sociosanitària, en principi s’havia previst una participació d’entre 20 i 25 persones però hi ha hagut molt d’interés per fer este curs i la inscripció ha arribat a les 33 persones”, explica la regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura.

Els continguts s’han impartit mitjançant sessions formatives presencials en les quals han destacat els casos pràctics aportats per les persones assistents procedents de l’àmbit personal.

De manera que amb el curs es pretén promoure que les persones cuidadores apliquen els procediments més adequats per a mantenir i millorar l’autonomia de la persona en situació de dependència i les seues relacions amb el seu entorn; i facilitar als participants un suport emocional mitjançant actuacions d’autocura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.