fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules prepara el seu Mercat Pirata per al segon cap de setmana de les festes de Sant Roc a la platja

Nules prepara el seu Mercat Pirata per al segon cap de setmana de les festes de Sant Roc a la platja

L’Ajuntament de Nules segueix amb la programació de les festes de Sant Roc a la seua zona marítima, entrant ja en el seu segon i últim cap de setmana, perllongant la festivitat fins al dimarts 16 agost inclòs.

Així, una de les activitats preparades per aquests dies, des de dissabte 13 fins el dimarts 16 d’agost, és el Mercat Pirata, situat a l’avinguda Mallorca, entre el carrer la Fontfreda i el carrer Font de la Salut. Una oferta gestionada en col·laboració entre la regidoria de Comerç i Desenvolupament Local, amb César Estañol; i la regidoria de Festes i Tradicions, amb Patricia Cascales; i que estarà oberta des de les 19 hores fins a les 01.00 tots els dies.

En aquesta cita les famílies, grans i menuts, podran gaudir de “lluites, vaixells, abordatges, aventures i tresors que caracteritzaran segles d’expedicions pirates”, en paraules de Estañol. Tota una època daurada d’aventures en el mar, amb botins, tavernes, beguda i implements de combat, que defineixen una etapa de corsaris, bucaners i filibusters que formaven part de la casuística dels lladres del mar.

Així, amb aquesta Ruta de Corsaris es busca reviure a la platja de Nules una època carregada d’històries i imaginació popular composta de figures emblemàtiques, com el capità de vaixell, la donzella, el grumet i la tan característica tripulació, “amb el que farem un repàs històric de la pirateria des de l’antiguitat fins als nostres dies, passant pels freqüents atacs pirates i l’estratègia adoptada pels seus pobladors, els qui gràcies a un sistema de torre de guaites, i l’ús de cargols de mar, van aconseguir idear un sistema d’avís per acabar amb els assalts pirates”.

A més, amb aquesta atractiva escenificació es busca involucrar tant a veïns com a visitants de totes les edats amb les activitats que tindran lloc a la platja de Nules durant tot el pont.

Desenvolupament de l’esdeveniment

En total, el recorregut, que inclou casetes d’artesans i mercaders amb música ambiental, incorporarà unes 70 parades, totes elles de fusta amb decoració marítima, de les que 50 parades seran d’artesania, i 20 parades d’alimentació i restauració.

Tampoc faltaran activitats paral·leles, com contacontes; actuacions circenses amb malabars i equilibris impossibles per a gaudi del públic assistent; o lluites entre pirates amb les seues espases en mà.

Oci infantil al Mercat Pirata de la platja de Nules

També hi haurà un ‘Racó infantil pirata’, una zona destinada per als més menuts, amb diferents activitats com tallers participatius, ludoteca de jocs de fusta gratuïta i una barca pirata amb tints ecològics, fabricada en fusta i que funcionarà a manera de gronxador, impulsada pel seu capità pirata que equipara a cada xiquet amb barrets i altres abillament de tripulació.

“Tota una posada en escena amb la qual volem que tots els nostres veïns i visitants de la platja de Nules puguen gaudir d’un pont estiuenc amb oci de qualitat per a tota la família”, tal com assenyala Estañol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.