fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Obertes les inscripcions a la VII Pujada Vertical al Castell de Morella

Obertes les inscripcions a la VII Pujada Vertical al Castell de Morella

Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes a l’Oficina de Turisme de Morella fins al 5 de desembre.

Morella es prepara per a acollir la VII edició de la Pujada Vertical al Castell que tindrà lloc el dissabte 7 de desembre. Esta és una cursa característica pels seus 244 metres de desnivell en poc més de dos quilòmetres de recorregut des de l’eixida situada a l’Hostal Nou fins a la Plaça d’Armes dels Castell. Així, les inscripcions estan obertes a l’Oficina de Turisme de Morella, a través del telèfon 964 17 30 32 i al correu electrònic ajuntament@morella.net fins al 5 de desembre.

La regidora d’Esports, Judit García, ha destacat que “la Pujada Vertical al Castell de Morella compleix la seua VII edició i s’ha convertit ja en una data marcada en el calendari esportiu de la ciutat”. L’edil ha explicat que “esta cursa és molt característica pel seu recorregut curt amb un elevat desnivell on, a més, es recorren llocs emblemàtics de la nostra ciutat”. Judit ha explicat que “cada any més esportistes participen en este esdeveniment, el qual frega les 200 persones participants”. Finalment, ha volgut “animar a tots i totes a participar en la VII Pujada Vertical al Castell de Morella” i ha recordat que “les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a l’Oficina de Turisme, al telèfon 964 17 30 32 i al correu electrònic ajuntament@morella.net”.

L’eixida a l’Hostal Nou es fa a 837,5 metres i l’arribada està a 1.062,5 d’altitud. Per tant, són 244 metres d’ascensió continuada, en només 2,1 quilòmetres. Calculant la mitjana de pujada en tant per cent, es pot parlar d’un desnivell del 12,1% en tot l’ascens. Unes xifres que mostren la dificultat i duresa d’esta prova. El recorregut ix des de l’Hostal Nou continua per la coneguda com costa de Sant Vicent, entra un moment a la carretera que unix l’N-232 i el portal de Sant Mateu i seguix fins a este portal. Un cop dins del nucli urbà, els corredors i corredores pugen les escales de la costa de Sant Joan, passen per l’Arxiprestal, i encaren la pujada fins a les portes del Castell. Després, dins del monument, completen tota la pujada fins a la Plaça d’Armes, el punt més alt de Morella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.