fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda es convertir脿 en escenari de les jornades t猫cniques “El azulejo en los museos”

Onda es convertir脿 en escenari de les jornades t猫cniques “El azulejo en los museos”

Els propers 29 i 30 de novembre se celebren, en el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, les jornades t猫cniques ‘El azulejo en los museos’. L’esdeveniment est脿 organitzat per la Secci贸 d’Art, Arqueometr铆a i Patrimoni de la Societat Espanyola de Cer脿mica i Vidre (SECV) en col路laboraci贸 amb l’Ajuntament d’Onda.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que 鈥渁questes jornades, que s’emmarquen en un conveni marc de col路laboraci贸 entre ambdues institucions, pretenen oferir la posada en com煤 dels criteris de musealitzaci贸, restauraci贸, conservaci贸 preventiva, documentaci贸, arxiu, magatzematge i exposici贸 de les col路leccions de taulells conservades en les principals institucions de la Pen铆nsula Ib猫rica鈥.
L’esdeveniment est脿 obert a professionals i estudiants relacionats amb els museus i altres institucions culturals, aix铆 com al m贸n art铆stic, cient铆fic i t猫cnic de la cer脿mica i el vidre. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que 鈥渁questes jornades han despertat un gran inter猫s doncs ja s贸n m茅s de cinquanta persones les que han confirmat la seva assist猫ncia, mancant les inscripcions que es realitzin avui鈥.

La inauguraci贸 tindr脿 lloc el dimecres 29 a les 17.00 hores a c脿rrec de l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet. I, seguidament, la SECV, de la m脿 del seu President, Miguel Campos, realitzar脿 un homenatge a Enrique Navarro, ex alcalde d’Onda, per la seva imprescindible contribuci贸 a la recopilaci贸 i exhibici贸 dels premis Alfa d’Or, que custodia el Museu del Taulell.

Despr茅s de l’acte es realitzaran dues confer猫ncies. D’una banda, 鈥淐riterios de restauraci贸n de azulejer铆a en el Museo Nacional de Cer谩mica鈥, a c脿rrec de Jaume Coll, Director del Museo Nacional de Cer谩mica y Artes Suntuarias 鈥淕onz谩lez Mart铆鈥 de Val猫ncia. I, posteriorment, Maria Ant貌nia Pinto, del Museo Nacional del Azulejo a Lisboa presentar脿 鈥淎vatares. Os 500 anos do azulejo em Portugal鈥. Per finalitzar la primera jornada, es realitzar脿 una visita guiada al Museu del Taulell.

Durant les sessions del dijous dia 30, els assistents comptaran amb diferents confer猫ncies i presentacions com: 鈥淧royecto museogr谩fico de la exposici贸n permanente del Museo del Azulejo ‘Manolo Safont’鈥, a c脿rrec del Director del Museu, Vicent Estall; i 鈥淧resentar, preservar y exhibir. Los azulejos cer谩micos” per part de la conservadora de la col路lecci贸 de cer脿mica del Museu del Disseny de Barcelona.

A m茅s, durant les Jornades es realitzaran destacades comunicacions a c脿rrec de representants d’altres importants centres educatius i institucions art铆stiques i culturals, com la ‘Universidad del Pa铆s Vasco en Leioa-Bilbao (Bizkaia)’, Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia, Universitat Jaume I, Museu Can Tintur茅 d’Esplugues de Llobregat, la ‘Asociaci贸n de Artesanos de Arag贸n’ o la ‘Asociaci贸n de Amigos del Museo Nacional de Cer谩mica’. Totes aquestes sessions finalitzaran amb el corresponent col路loqui i consideracions entre tots els participants i assistents, fins a la clausura de la Jornades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.