Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda es prepara per a la Fira Medieval que omplirà el centre històric de tornejos a cavall, tallers i exhibicions

Onda es prepara per a la Fira Medieval que omplirà el centre històric de tornejos a cavall, tallers i exhibicions

Una de les activitats a destacar són els tornejos a cavall, els únics que es realitzen a l’interior del castell.

A menys d’un dia perquè comence la Fira Medieval, del 9 a l’11 d’agost, els carrers del conjunt històric d’Onda s’estan engalanant amb la posada de banderoles medievals i garlandes per a acollir a milers de turistes que acudeixen un cap de setmana a l’any, a esta famosa fira de “referència a la província de Castelló”, tal com afirma, María Baila, regidor de Promoció Econòmica.

La Fira Medieval ofereix un programa d’activitats molt complet i per a tots els públics, una de les activitats a destacar són els tornejos a cavall, els únics que es realitzen a l’interior del castell de la ciutat, i que se celebren el divendres a les 22.30 hores, el dissabte a les 21.00 hores i el diumenge a la mateixa hora que el dia anterior. Balla destaca que “la Fira Medieval és un dels esdeveniments més esperats i de referència a la província de Castelló”.

Els turistes i locals podran gaudir d’un combat de cavallers en el Pàrquing Paradís, o d’un gran espectacle de circ i acrobàcies en la plaça del Almudín. A més, la Fira Medieval ofereix l’oportunitat de conéixer i acostar-nos als oficis d’antany amb una demostració de tallers d’oficis i de veure de prop ocells com a mussols, àguiles i falcons.

Una altra de les peculiaritats de la Fira són representacions itinerants com la ronda de vigilància dels cavallers per a vetlar per la seguretat del regne, la recaptació d’impostos a mà dels soldats, la desfilada de torxes pels carrers del mercat medieval.

Per als més xicotets es comptarà amb servei de ludoteca, en la qual ensenyaran jocs tradicionals,, els divendres estaran oberts a les 21.30 hores , el dissabte a les 11.30, 13.30, 18.30 i 21.30 hores. I el diumenge, a les 13.30, 18.30 i 20.00 hores.

També podran gaudir amb la granja d’animals que estarà obert tot el dia. Tot això, amenitzat amb música èpica a càrrec de la companyia Artlequin, que ofereix cercavila i animació i música.

Així mateix, Onda proposa una oferta gastronòmica excepcional, en la qual alguns restaurants tindran menús especials amb picada d’ullet medieval, que faran les delícies dels quals a part de veure i gaudir la Fira Medieval també vulguen degustar-la.

Leave a Reply

Your email address will not be published.