fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda presenta un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Onda presenta un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Del 20 al 25 de novembre, l’Ajuntament ha organitzat una intensa programació que inclou tallers i xerrades.

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea d’Igualtat que dirigeix Asensio Blaya, ha presentat el programa d’activitats que es realitzaran amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra el dia 25 de novembre. Blaya ha explicat que “sota el lema ‘Posiciona’t contra la Violència de Gènere’, durant la setmana del 20 al 25 de novembre, realitzarem diferents tallers i xerrades per lluitar contra esta xacra social, des de la conscienciació i l’educació. Les activitats estaran dirigides a diferents públics perquè tots els onders que ho desitgen puguen participar”.

Així, el dilluns a les 9.30 hores, al Casal Jove, tindrà lloc la primera de les cinc sessions del taller d’iniciació a la defensa personal dirigit a dones i que serà impartit per agents de la policia local que compten amb una formació específica per a esta fi. El curs tracta de ser un instrument amb el qual adquirir coneixements útils per augmentar la confiança i salvaguardar la llibertat quan la dona es puga veure amenaçada. A la Casa de la Cultura faciliten ja tota la informació i la inscripció, que és gratuïta.

El dimarts dia 21, a les 13.00 hores, es realitzarà a la Sala d’actes de la Casa de la Cultura, la jornada de Violència de Gènere des de l’àmbit jurídic, impartit per Matilde Pallarés, lletrada del ‘Centre Dona 24 Hores Castelló’, i que estarà dirigit a professionals de la Policia Local, Serveis Socials, etc.

El dia 22, dimecres, serà el torn de les activitats pels més petits, des del foment de la igualtat. D’esta manera, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Infantil tindrà lloc el contacontes ‘Contes per a la Igualtat’. L’edat recomanada és a partir de tres anys.

El dijous, Mar Casas, doctora en Psicologia i experta en prevenció i intervenció de la Violència de Gènere, farà una xerrada sobre ‘La importància de l’educació emocional’, que estarà dirigida a tot el públic en general. Es realitzarà a la Sala d’actes de la Casa de la Cultura a partir de les 16.30 hores.

El divendres dia 24, a les 10.00 hores, al Local d’Associacions, es durà a terme el taller ‘Pels bons tractes i el bon ús de les xarxes socials’.

I el dissabte 25, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al Pla tindrà lloc un acte institucional, a les 12.00 hores, contra esta xacra social. Finalment, a les 19.00 hores, a la Sala La Cassola, tindrà lloc el concert d’Eva Gómez, ‘Cançons de dona i terra’, organitzat amb l’Associació de Dones Progressistes.

A més, durant estos dies l’Ajuntament està repartint adhesius i vinils als comerços i veïns d’Onda, per difondre esta campanya i se sumeixen a la lluita d’esta causa.

Finalment, Blaya ha destacat que “este equip de govern està molt conscienciat i està posant tot el seu esforç per prevenir este tipus de violència. Per això també està adherit al programa de seguiment VIOGEN, que aporta una informació fidedigna i concisa de totes les víctimes a nivell nacional, la qual cosa suposa un avanç a l’hora de dur a terme actuacions directes amb l’objectiu de frenar esta xacra social”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.