Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda realitza xarrades de prevenció de drogues en joves esportistes

Onda realitza xarrades de prevenció de drogues en joves esportistes

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCA) de l’Ajuntament d’Onda, en col·laboració amb els clubs esportius locals, ha realitzat una campanya de prevenció contra les addiccions a través d’una sèrie d’accions que estan incloses en el marc del Pla Municipal de Drogodependències.

Esta campanya realitzada des de l’àrea de Política Social i en coordinació amb l’àrea d’Esports, té com a principal objectiu augmentar la capacitat de la població general, i dels menors i adolescents especialment, per a la presa de decisions lliure i responsable respecte al consum de drogues i alcohol, promocionant comportaments saludables a través de les diferents accions.

Així doncs, dins del II Pla Municipal de Drogodependències de l’Ajuntament d’Onda, s’ha engegat la campanya de prevenció centrada en joves esportistes. Les xarrades preventives han reunit a desenes de joves dels grups de gimnàstica artística, futbol, handbol, futbol sala i bàsquet. En elles s’ha tractat la següent temàtica: què són les drogues; quins efectes tenen i les seues diferències individuals; i els mites sobre el tabac, alcohol i cànnabis.

Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social, ha explicat que “han sigut xarrades participatives en les quals els joves esportistes responien de manera activa a les qüestions que es plantejaven”, i ha afegit que “se’ls ha intentat conscienciar a través de diferents jocs perquè, d’una forma divertida, coneguen la importància de tindre informació sobre la drogodependència”. Finalment, Aguilella ha assenyalat que “amb esta acció pretenem completar les actuacions que realitzem durant tot l’any en la prevenció de drogues”

Leave a Reply

Your email address will not be published.