fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peke Turisme, l’oferta turística infantil d’Alzira, apropa al febrer la història de la Casa d’Alós

Peke Turisme, l’oferta turística infantil d’Alzira, apropa al febrer la història de la Casa d’Alós

El dijous 13, divendres 14 i dissabte 15 de febrer torna de nou Peke Turisme, l’oferta d’oci i diversió per als més menuts i les seues famílies. L’activitat està adaptada a l’horari escolar per tal de possibilitar l’activa participació dels col·legis interessats a acollir-se a esta iniciativa impulsada des de la Regidoria de Turisme.

El programa consistix a apropar i donar a conéixer els elements patrimonials més característics de la nostra ciutat. Este mes de febrer l’activitat es desenrotllarà en la Casa d’Alós, ubicada al carrer Santa Llúcia, 4, dins de l’àmbit del Centre Històric de la Vila i classificat com a Bé d’Interés Cultural (BIC).

L’activitat consistirà en la recreació de la vida d’una família del segle XVIII, amb la benvinguda als escolars de 3r i 4t de l’ESO dels centres educatius participants, mentre se’ls narra com era la vida quotidiana d’aquella època en una casa de les característiques de la Casa d’Alós. Els menuts tindran l’ocasió de descobrir les dependències de la vivenda que conserva una llar de campana ampla i alicatat de ceràmiques valencianes policromades del segle XVIII; baix eixa ampla campana es reunia la família al voltant d’una gran xumenera.

Per a disfrutar de les funcions teatralitzades, a càrrec de la companya de teatre local MiraRosana, caldrà abonar un euro per participant, tant dijous com divendres, mentre que dissabte, el dia dedicat a l’activitat en família amb tallers per als menuts, el preu serà de 2 euros. L’horari de l’activitat serà d’11 a 13.30 hores i les places de participants són reduïdes per la qual cosa cal inscriure’s amb antelació en turisme@alzira.es

Isabel Aguilar, tinent d’alcalde i regidora de Turisme, destaca l’elevada participació de les anteriors edicions de Peke Turisme en les quals l’activitat va consistir destacar la Casa de l’Olivera, on va morir el rei Jaume I el 27 de juliol de 1276, i per tal de seguir amb la programació “hem realitzat un calendari d’activitats fins a l’estiu per a mostrar de forma didàctica als escolars, mes a mes, diversos elements patrimonials d’Alzira com la Casa d’Alós, la sala del Pintor Teodoro Andreu, el MUMA i la Vila”.

Aguilar anima tant als col·legis com a les famílies a participar de les activitats previstes, la qual cosa ens ajuda a ampliar el coneixement dels elements patrimonials i turístics que els alzirenys hem sigut capaços de conservar i que hui dia formen part de la nostra història com a ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.