fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Pen铆scola congrega a 200 dibuixants i pintors en la I Trobada USK del Mediterrani

Pen铆scola congrega a 200 dibuixants i pintors en la I Trobada USK del Mediterrani

La jornada ha transcorregut des de primera hora del mat铆 fins a les set de la vesprada, pels carrers de la ciutadella.

Pen铆scola esta dissabte ha exercit de model per a dibuixants de tot el pa铆s, en la I Trobada USK del Mediterrani, una trobada de pintors que realitzen les seues il路lustracions i dibuixos en espais urbans, “in situ” que organitza la mateixa agrupaci贸 del Maestrat al costat del col路lectiu Urban Sketchers de Val猫ncia.

La jornada s’iniciava a primera hora del mat铆 amb la concentraci贸 que es duia a terme en la Pla莽a d’Armes, un dels punts m茅s alts de la ciutadella i en l’acc茅s al Castell, on els dibuixants han pogut triar quin espai els inspirava m茅s per a poder-ho reproduir en els seus quaderns.

L’esgl茅sia de la Verge d’Ermitana, l’acc茅s al Castell, els estrets carrerons que s’embullen per tota la ciutat antiga, les vistes al mar; qualsevol rac贸 ha aconseguit inspirar les m茅s de 400 il路lustracions realitzades en temps r猫cord pels 200 participants en la trobada.

Despr茅s de la visita guiada pel patrimoni local, dins del nucli hist貌ric, se celebrava tamb茅 un esmorzar per a continuar dibuixant els racons m茅s inspiradors de la Ciutat en el Mar, al llarg de la vesprada.
Urban Sketchers 茅s una organitzaci贸 internacional integrada per una comunitat global d’artistes que practiquen el dibuix o sketch urb脿. L’objectiu d’esta organitzaci贸 no 茅s un altre que promoure esta pr脿ctica i connectar als qui la practiquen, d’esta manera, se serveixen de les xarxes socials per a compartir els seus dibuixos i pintures, arribant a comunitats i aficionats de tot el m贸n.

Amb esta vocaci贸 naixia esta primera trobada en el mediterrani, que ha resultat ser un 猫xit de participaci贸.

Des d’organitzacions pr貌ximes, com el grup de les Terres de l’Ebre, ja estan valorant proposar candidatura per a la segona edici贸, valorant com un gran 猫xit d’organitzaci贸 esta primera edici贸 de la Trobada.

“Pen铆scola i la seua singular bellesa, el seu patrimoni i el seu entorn han servit per a inspirar; ens sentim orgullosos i molt agra茂ts que ens hagen triat i ara nom茅s cal esperar valorar la repercussi贸 que l’activitat tindr脿 en la comunitat internacional, perqu猫 els dibuixos i il路lustracions realitzades ac铆 viatjaran a trav茅s de les xarxes socials per tot el m贸n, una oportunitat m茅s de promocionar la nostra destinaci贸 tur铆stica amb un partner d’excepci贸, l’art” ha manifestat la regidora de l’脿rea de Turisme, Raquel Par铆s, al final de la jornada.

La foto final ha congregat a tots els participants i l’organitzaci贸 ha aprofitat per a agrair a l’Ajuntament de Pen铆scola la seua implicaci贸 i col路laboraci贸 amb l’esdeveniment, aix铆 com a les trenta empreses col路laboradores, la seua contribuci贸 a l’excel路lent desenvolupament d’esta primera edici贸 de la Trobada USK del Mediterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.