Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola congrega a 200 dibuixants i pintors en la I Trobada USK del Mediterrani

Peníscola congrega a 200 dibuixants i pintors en la I Trobada USK del Mediterrani

La jornada ha transcorregut des de primera hora del matí fins a les set de la vesprada, pels carrers de la ciutadella.

Peníscola esta dissabte ha exercit de model per a dibuixants de tot el país, en la I Trobada USK del Mediterrani, una trobada de pintors que realitzen les seues il·lustracions i dibuixos en espais urbans, “in situ” que organitza la mateixa agrupació del Maestrat al costat del col·lectiu Urban Sketchers de València.

La jornada s’iniciava a primera hora del matí amb la concentració que es duia a terme en la Plaça d’Armes, un dels punts més alts de la ciutadella i en l’accés al Castell, on els dibuixants han pogut triar quin espai els inspirava més per a poder-ho reproduir en els seus quaderns.

L’església de la Verge d’Ermitana, l’accés al Castell, els estrets carrerons que s’embullen per tota la ciutat antiga, les vistes al mar; qualsevol racó ha aconseguit inspirar les més de 400 il·lustracions realitzades en temps rècord pels 200 participants en la trobada.

Després de la visita guiada pel patrimoni local, dins del nucli històric, se celebrava també un esmorzar per a continuar dibuixant els racons més inspiradors de la Ciutat en el Mar, al llarg de la vesprada.
Urban Sketchers és una organització internacional integrada per una comunitat global d’artistes que practiquen el dibuix o sketch urbà. L’objectiu d’esta organització no és un altre que promoure esta pràctica i connectar als qui la practiquen, d’esta manera, se serveixen de les xarxes socials per a compartir els seus dibuixos i pintures, arribant a comunitats i aficionats de tot el món.

Amb esta vocació naixia esta primera trobada en el mediterrani, que ha resultat ser un èxit de participació.

Des d’organitzacions pròximes, com el grup de les Terres de l’Ebre, ja estan valorant proposar candidatura per a la segona edició, valorant com un gran èxit d’organització esta primera edició de la Trobada.

“Peníscola i la seua singular bellesa, el seu patrimoni i el seu entorn han servit per a inspirar; ens sentim orgullosos i molt agraïts que ens hagen triat i ara només cal esperar valorar la repercussió que l’activitat tindrà en la comunitat internacional, perquè els dibuixos i il·lustracions realitzades ací viatjaran a través de les xarxes socials per tot el món, una oportunitat més de promocionar la nostra destinació turística amb un partner d’excepció, l’art” ha manifestat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París, al final de la jornada.

La foto final ha congregat a tots els participants i l’organització ha aprofitat per a agrair a l’Ajuntament de Peníscola la seua implicació i col·laboració amb l’esdeveniment, així com a les trenta empreses col·laboradores, la seua contribució a l’excel·lent desenvolupament d’esta primera edició de la Trobada USK del Mediterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.