fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola es prepara per a acollir a més de 200 dibuixants i pintors en la I Trobada USK del Mediterrani d’este dissabte

Peníscola es prepara per a acollir a més de 200 dibuixants i pintors en la I Trobada USK del Mediterrani d’este dissabte

Urban Sketchers del Maestrat: “Peníscola és, en si, una obra d’art, és per això que l’hem triat per a la primera trobada d’este moviment global de dibuixants urbans al Mediterrani; esperem que servisca de referent per a futures edicions”.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola al costat de representants de l’agrupació Urban Sketchers Maestrat han explicat avui els detalls de la trobada que allotjarà la ciutat castellonenca aquest pròxim dissabte, 28 de setembre.

Es tracta de la I Trobada USK del Mediterrani, una trobada de pintors que realitzen les seues il·lustracions i dibuixos en espais urbans, “in situ” que organitza la mateixa agrupació del Maestrat al costat del col·lectiu Urban Sketchers de València.

La jornada s’iniciarà a primera hora del matí, la concentració serà en la Plaça d’Armes, un dels punts més alts de la ciutadella i en l’accés al Castell, on els dibuixants podran triar quin espai els inspira per a poder-ho reproduir en els seus quaderns.

Després d’una visita guiada pel patrimoni local, dins del nucli històric, se celebrarà un esmorzar per a continuar dibuixant els racons més inspiradors de la Ciutat en el Mar, al llarg de la tarda.
Els objectius a pintar són de lliure elecció, per la qual cosa les imatges resultants seran de diferents espais i amb diferents enquadraments, sempre segons el criteri de l’il·lustrador.

“Ens sentim molt honrats que l’organització haja triat Peníscola per a acollir esta primera trobada; un nou esdeveniment que se suma a les activitats d’agenda cultural de cap de setmana després de la temporada alta turística i una buna forma de dinamitzar l’activitat econòmica en el municipi” ha valorat la regidora de l’àrea de turisme, Raquel París.

Referent a això, l’organització ha justificat l’elecció de Peníscola per la seua bellesa, el seu patrimoni i la seua capacitat per a acollir esdeveniments: “Peníscola és, en si, una obra d’art, és per això que l’hem triat per a la primera trobada al Mediterrani; esperem que servisca de referent per a futures edicions”.

Urban Sketchers és una organització internacional integrada per una comunitat global d’artistes que practiquen el dibuix o sketch urbà. L’objectiu d’esta organització no és un altre que promoure esta pràctica i connectar als qui la practiquen, d’esta manera, se servixen de les xarxes socials per a compartir els seus dibuixos i pintures, arribant a comunitats i aficionats de tot el món.

Leave a Reply

Your email address will not be published.