fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Pen铆scola recupera la process贸 mar铆tima en la celebraci贸 del dia de Sant Pere

Pen铆scola recupera la process贸 mar铆tima en la celebraci贸 del dia de Sant Pere

Pen铆scola ha celebrat aquest mat铆 la festivitat de Sant Pere, amb la tradicional missa de mariners, a la qual han assistit representants del sector i de la Confraria de Pescadors Sant Pere de la ciutat.

Despr茅s de la celebraci贸 lit煤rgica s’ha iniciat la process贸 de la imatge del patr贸 dels mariners pels empedrats carrers de la ciutat, encap莽alada pels membres del Cap铆tol de la Confraria, la corporaci贸 municipal amb l’alcalde, Andr茅s Mart铆nez, al capdavant, aix铆 com la vigent Cort d’Honor de les Festes Patronals.

El recorregut ha finalitzat en el port pesquer on, com es fa des de 2011 i amb motiu del seu centenari, les autoritats assistents a l’acte han protagonitzat un homenatge a les 27 v铆ctimes del temporal mar铆tim que va assotar la costa de la prov铆ncia el 1911.

A continuaci贸, les barques de pesca han recuperat la tradici贸 d’eixir en travessia mar铆tima per acompanyar la imatge de Sant Pere, process贸 en la qual han participat tamb茅 la Reina i Dames llan莽ant els rams de flors a l’aigua en honor a Sant Pere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.