Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Prop de 4.000 persones assistixen a la 6a edició del festival Mangetsu de Sagunt

Prop de 4.000 persones assistixen a la 6a edició del festival Mangetsu de Sagunt

Com a novetat d’enguany, la cultura coreana ha tingut major presència en el festival i ha incrementat el nombre de tallers.

El Casal Jove del Port de Sagunt va acollir durant el cap de setmana la sisena edició del festival Mangetsu, organitzat per la regidoria de Joventut i Infància i amb la col·laboració de les corresponsalies dels IES del municipi. Esta edició, que ha tingut més present la cultura coreana, ha comptat amb un gran èxit de participació aconseguint quasi les 4.000 visites, una xifra de participació similar a la de l’any passat.

El divendres 7 de febrer el festival va començar amb diferents tallers com el de Dibuix i il·lustració manga, un Showcooking de sushi i maki i d’Iniciació al coreà. A continuació, van començar els tallers de K-pop dance, d’Origami (papiroflèxia japonesa) un Showcooking de dolços japonesos i d’Accessoris Cosplay. A més, també va haver-hi un concurs de dibuix manga, es va projectar El tiempo contigo de Makoto Shinkai i el grup Metal Bikini va oferir un concert del rock més friki de la galàxia.

El dissabte 8 van continuar els tallers durant tot el dia entre els quals, els d’Hangul (cal·ligrafia japonesa), Dibuix i il·lustració manga, Origami, Kendo (esgrima japonès), un Showcooking de sopes i guisats japonesos i K-pop dance. Quant als concursos, va haver-hi de Mangetsu dance, Karaoke i Cosplay.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha assegurat estar «molt satisfet amb el resultat d’esta edició gràcies a la participació de tanta gent i al bon funcionament dels tallers, ja que enguany era el que més tallers havíem incorporat, sobretot de cultura japonesa i coreana, que era el punt fort. Tota la resta ha funcionat molt bé, tant els estands com les zones de videojocs, les zones infantils o els castells inflables». Sampedro ha destacat que la gent «amant del manga i la cultura japonesa «ha eixit bastant contenta d’esta edició, sobretot la joventut».

Dins de la programació, també s’incloïen trobades amb autors i il·lustradors com Shaun Elay; un espai per a youtubers amb la visita del duo Bleda i Vulvarde, així com exhibicions de judo per part del Club Judo Canet i Judo Gilet i de kendo per l’Escola Esportiva de Kendo Universitat de València.

A part de les activitats programades, també es podien trobar els més de 15 estands de marxandatge i il·lustració manga i anime, rock japonés, k-pop i menjar japonés; una zona de videojocs retro amb Super Nintendo, Mega Drive, Atari, Playstation one, PS4 i Arcade; una de jocs de taula; una zona IWAT amb Hoverboard elèctrics i Circuit Mario Kart; una zona Virtual Reality; un photocall i personatges animats; una zona K-pop i Random Dance, i un Quiz Kahoot durant el Festival.

L’associació La Cova del Llop, els Cinemes Yelmo, el restaurant Sushi Time i l’empresa Game Crew, han col·laborat en esta edició del festival, a més del Club Judo Canet i la Universitat de València, que van donar premis en els concursos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.