fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Puig reconeix el paper essencial de la Universitat Jaume I per a ‘fixar el talent’ a la Comunitat Valenciana

Puig reconeix el paper essencial de la Universitat Jaume I per a ‘fixar el talent’ a la Comunitat Valenciana

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la societat valenciana necessita a la Universitat Jaume I de Castell贸 (UJI) per a “fixar el talent” en el territori valenci脿 i ha qualificat a aquesta instituci贸 com una pe莽a “essencial” perqu猫 el Consell puga refor莽ar la identitat cultural de la Comunitat i atendre els interessos generals de la ciutadania.

Aix铆 s’ha pronunciat el cap del Consell durant l’acte de celebraci贸 del 26 aniversari de la Universitat Jaume I de Castell贸, al que ha assistit al costat del conseller d’Educaci贸, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marz脿.

“Una societat complexa com la nostra necessita suports perqu猫 alg煤, sense paternalismes ni intervencionismes, ajude a canalitzar tota la seua creativitat i la transforme en cultura, en formes m茅s s貌lides d’interpretar el que ens succeeix a cada moment hist貌ric”, ha manifestat en relaci贸 a la necessitat de col路laboraci贸 entre ambdues institucions.

El cap del Consell s’ha comprom猫s a “romandre al costat” de les universitats valencianes, i els ha agra茂t la seua col路laboraci贸 en reivindicacions com la d’un sistema de finan莽ament m茅s just, alguna cosa que tamb茅 beneficiaria l’economia d’aquests centres.

Puig ha subratllat que “cada 24 hores, la Generalitat destina 12 milions d’euros a l’educaci贸” i que el 56% de l’augment en inversions en 2017 tamb茅 es destinar脿 a les pol铆tiques educatives.

Aix铆 mateix, ha destacat l’augment de la dotaci贸 de les beques universit脿ries, un 6% m茅s que en 2016, i l’ampliaci贸 en un 14% dels fons per a R+D gestionats per la Conselleria d’Educaci贸, que ara ascendeixen a quasi 34 milions d’euros.

Actualment, la Generalitat finan莽a a les universitats amb 671 milions d’euros, als quals cal sumar altres 147 destinats a “pagar el deute hist貌ric d’anteriors governs amb les universitats p煤bliques”, ha explicat el President.

“La inversi贸 en educaci贸 i cultura mai ser脿 suficient”, ha reivindicat Puig, qui tamb茅 s’ha comprom猫s a “no defallir en la seua obstinaci贸 de sostenir la dignitat de les universitats p煤bliques”.

Medalla de la UJI a la Generalitat

En aquest acte, la Generalitat ha rebut la Medalla de la Universitat Jaume I, ja que simbolitza, tal com ha explicat el rector, Vicent Climent, la “expressi贸 m脿xima de l’autogovern dels valencians i del cap de bestiar p煤blic en el territori valenci脿”.

“Que aquesta medalla provinga de la UJI en un any tan simb貌lic m’aporta una satisfacci贸 afegida, ja que va ser la primera universitat creada per la Generalitat durant la seua primera d猫cada d’exist猫ncia”, ha explicat Puig.

En aquest sentit, ha assegurat que la determinaci贸 de crear aquest centre va ser “una de les decisions m茅s afortunades i millor justificades” del Govern valenci脿 i ha afegit que aquest reconeixement tamb茅 pertany a “tots els han fet possible que el somni d’una universitat pr貌xima i implicada f贸ra possible a Castell贸”, en refer猫ncia a rectors, professors, personal administratiu, doctorands i estudiants.

A m茅s, Puig ha posat a la UJI com a exemple de “autonomia” i de com “la proximitat de les institucions constitueix en si mateixa un gran valor” per a identificar “amb precisi贸 i rapidesa” les necessitats que formen part de l’inter猫s general d’una societat.

D’altra banda, el President ha volgut transmetre als estudiants i als joves professors d’aquesta universitat un missatge encoratjador sobre el seu futur. Els ha dit que “representen la generaci贸 millor formada de la nostra hist貌ria” i que, amb esfor莽 i implicaci贸 personal, podran aconseguir “els avan莽os pol铆tics, socials i culturals” que requereix qualsevol societat civilitzada.

Puig tamb茅 ha llan莽at un altre missatge a la Universitat, a qui ha demanat que sempre “mantinga viu el seu esperit cr铆tic”. “No tenim el monopoli de la saviesa, de la creativitat ni del talent; per a莽貌 necessitem que la intel路lig猫ncia dels valencians accedisca a les institucions del nostre autogovern”, ha manifestat en relaci贸 a la UJI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.