fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Més de mil tambors fan vibrar l’Alcora en l’espectacular Rompida de la Hora

Més de mil tambors fan vibrar l’Alcora en l’espectacular Rompida de la Hora

Recentment declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic, la Trencà de l’Hora és un acte especial, únic i pioner en tota la Comunitat Valenciana.

Més de mil tambors han fet vibrar l’Alcora en la celebració de l’espectacular Rompida de la Hora (veure fotos), un acte especial, únic i pioner en tota la Comunitat Valenciana.

El torero Vicente Ruiz “El Soro” ha sigut l’encarregat de trencar el silenci produït en el municipi quan les campanes de l’església de La nostra Senyora de l’Asunción han anunciat les dotze del migdia. Després dels primers tocs del torero, s’han unit la resta de tamboriners, tocant al mateix temps i recreant amb els seus redoblaments els tremolors que va patir la Terra quan Jesucrist va morir.

Aquesta edició de la Rompida de la Hora ha sigut especialment assenyalada per diversos motius. D’una banda, és la primera vegada que se celebra amb la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, que li va ser atorgada per la Generalitat Valenciana a principis d’aquest mes de març. Cal recordar que al gener de 2012 va ser declarada Bé d’Interés Cultural.

D’altra banda, enguany es compleixen 40 anys de la creació de la Germanor del Santíssim Crist del Calvari, organitzadora de l’acte, i 35 de la fundació de la seua Secció Interna de Tambors.

Després de la Rompida de la Hora, els tambors i bombos s’han desplaçat en processó per emblemàtics carrers del nucli antic del municipi fins a arribar a la plaça de l’Església, on han rebut la benedicció del rector i han tornat a retrunyir al mateix temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.