fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2020 complint totes les expectatives plantejades

Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2020 complint totes les expectatives plantejades

Esta edició va tindre una sèrie de canvis excepcionals provocats per la crisi sanitària de la COVID-19.

Els 200 xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys inscrits en l’edició de 2020 van participar des del 22 de juny fins al 31 de juliol en l’Escola d’Estiu, una iniciativa organitzada per la regidoria de Joventut i infància i que ha transcorregut segons les expectatives plantejades i complint amb els protocols de seguretat per la COVID-19.

En esta 27a edició la mar va ser l’absoluta protagonista i tot el que gira al seu voltant, com la fauna marina, les llegendes i mitologia relacionades amb este espai, el Mediterrani i la seua història, o els treballadors/es de la mar. Els centres que van acollir l’edició de 2020 de l’Escola d’Estiu van ser els col·legis Vilamar, Tierno Galván i Begonya, al Port de Sagunt, i Ausiàs March al nucli de Sagunt. Per cobrir la demanda, el departament va comptar amb un total de 64 monitors de temps lliure a més de 21 monitors en pràctiques.

Quant a la realització de l’actual edició va haver-hi una sèrie de canvis excepcionals provocats per la COVID-19. A diferència d’altres edicions, este any únicament es va oferir l’Escola d’Estiu completa, no per setmanes o quinzenes, i no es va poder oferir servici de menjador. Tampoc es van realitzar excursions o desplaçaments amb transport públic i comunitari, per la qual cosa les activitats es van realitzar en les seus habilitades. A més, es va treballar en coordinació amb Salut Laboral i Sanitat Pública per establir protocols i mesures de protecció i seguretat.

Des de l’organització apunten que esta edició ha sigut molt solidària per part de l’Ajuntament de Sagunt, el qual ha facilitat tots els recursos, materials i humans, per fer-la viable. Per la seua banda, l’equip de monitors també s’ha deixat la pell per convertir un any complicat en una proposta atractiva i molt creativa. Així mateix, les famílies també han donat suport des del minut zero per fer fàcil la travessia.

Cal assenyalar que la regidoria de Joventut i Infància va contractar Camí de Nora per treballar tota la part escènica del projecte, desenvolupant un treball extraordinari. Per part seua, el centre Studio Pilates va posar en marxa sessions de ball i l’empresa Ludobus va ser l’encarregada dels grans jocs realitzats l’última setmana.

Enguany també s’ha comptat amb la col·laboració de l’empresa General drones, que va organitzar unes sessions a la platja per conéixer el treball de salvament marítim a través de l’ús de drons. I finalment, el premi nacional de còmic, Paco Roca, guardonat amb dos premis Goya i una de les persones més premiades i amb major prestigi en el món del còmic va voler ser part de la família de l’Escola d’Estiu contant la seua aventura de ‘El tesoro del cisne negro’. Així mateix, el youtuber Sergio Jurado va visitar la seu del CEIP Vilamar, Sergio és un jove emprenedor, amb un carisma molt potent i amb moltíssim èxit en les xarxes socials. Per als xiquets i xiquetes va ser una extraordinària sorpresa, perquè li segueixen i li admiren.

En definitiva, esta ha sigut una edició marcada per la distància física i l’ús de les noves tecnologies. Es va optar per tirar mà de suports audiovisuals i també de la implicació de les famílies i es va elaborar una important quantitat de material que va ser difós a través de les xarxes socials. En esta labor divulgativa i creativa l’equip de monitors i monitores ha fet una fantàstica labor davall la coordinació de Txema Campos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.