fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt acull la Jornada de Turisme Cultural 2019

Sagunt acull la Jornada de Turisme Cultural 2019

Al voltant de 30 alumnes d’un curs de turisme cultural coneixen el patrimoni i els productes turístico-culturals de Sagunt.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la delegada de Turisme, Natalia Antonino, han rebut este matí en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Sagunt els quasi 30 alumnes del curs de Turisme Cultural, organitzat per la Fundació Cañada Blanch en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana. L’alumnat del curs ha vingut hui a Sagunt per a participar en la Jornada de Turisme Cultural, que es desenvolupa en col·laboració amb la delegació de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt. Una estada que inclou una sèrie de tallers-visita al centre històric de Sagunt, el museu de la Via del Pòrtic i el patrimoni arqueològico-industrial del Port de Sagunt.

Natalia Antonino ha repassat tots els productes turístico-culturals que treballa la seua delegació (Capital Valenciana de la Romanització, candidatura a Patrimoni de la Humanitat, Escena Kids, rutes com la del Greal, Jaume i o del Cid, entre d’altres). «Se’ns coneix com a referent cultural -ha afirmat la regidora- perquè tenim una àmplia programació cultural durant tot l’any. Estem treballant tots els recursos, però sempre prioritzant el que és el producte cultural».

Darío Moreno ha afirmat que arribar a ser una ciutat referent en turisme i activitats culturals ha sigut fruit d’un treball col·lectiu des de fa diverses legislatures. «El turisme cultural –ha afegit l’alcalde- és alguna cosa que ens creiem a la nostra ciutat, perquè no sols ens ajuda a atraure gent de fora i que repercutisca en la nostra economia, sinó que també ens permet continuar mantenint les nostres tradicions, posar en valor el nostre passat i el nostre patrimoni històric i industrial i a més té una repercussió positiva en els habitants de la ciutat, ja que ajuda a incrementar el nivell de qualitat de vida de la gent que viu ací».

Per la seua banda, la cap de Turisme Cultural de Turisme Comunitat Valenciana, María Ruiz, ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Sagunt: «Es nota la implicació que té l’Ajuntament de Sagunt en assumptes de turisme cultural. En este moment Sagunt és un referent en dinamització, posada en valor i desenvolupament del turisme cultural. Té una agenda que comença i no acaba. A Sagunt aposteu de veritat pel turisme cultural».

Leave a Reply

Your email address will not be published.