fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt celebra divendres la fase final i el lliurament dels premis del XIV Concurs Nacional de Teatre Grecollatí

Sagunt celebra divendres la fase final i el lliurament dels premis del XIV Concurs Nacional de Teatre Grecollatí

Els prestigiosos premis que atorga el Ministeri d’Educació als alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori tenen com a finalitat difondre els muntatges teatrals realitzats pels grups de teatre de centres educatius de tota Espanya.

El mil·lenari Teatre Romà de Sagunt serà l’escenari, divendres 20 de setembre, de la celebració d’una jornada de teatre grecollatí amb la posada en escena de la fase final i el lliurament dels premis del XIV Concurs Nacional de Teatre Grecollatí. Este certamen per a grups d’alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori va ser creat pel Ministeri d’Educació l’any 2005 amb la finalitat de fomentar la difusió dels muntatges teatrals realitzats pels nombrosos grups de teatre en centres educatius de tota Espanya. Per part del Ministeri lliurarà els premis el subdirector general adjunt de Cooperació Territorial, Santiago Sánchez Martín, que alhora serà el president del jurat.

Estos muntatges de les tragèdies, comèdies o drames de les obres clàssiques, la seua adaptació didàctica i la seua posterior representació teatral, en els mateixos centres o en festivals juvenils, suposen un encomiable esforç d’energia i vitalitat per part de l’alumnat i professorat, conservant viva la tradició de la cultura clàssica al mateix temps que mostra la vigència del teatre clàssic en la cultura occidental, en general, i en el panorama teatral actual, en particular.

La jornada, que estarà oberta a tot el públic que vulga assistir, començarà a les 9 hores amb la Modalitat A1. Categoria de tragèdia grega/llatina o comèdia grega. El grup Párodo de l’IES Siberia Extremenya de Talarrubias (Badajoz) interpretarà l’obra Antígona de Sòfocles. A continuació, a les 10.30 h, serà el grup La Nave Argo del col·legi Inmaculada Jesuitas d’Alacant que posarà en escena la mateixa obra.

Seguidament, en la Modalitat B. Categoria de promoció de la cultura i el teatre clàssic per a l’alumnat de l’ESO, el grup Eclosiona’t de l’IES Clot del Moro de Sagunt interpretarà l’obra d’Álex Andrés i Pilar Ariño Hades i Persèfone a les 12 hores. En acabar, serà el torn del grup Párodos de l’IES Siberia Extremeña de Talarrubias que posaran en escena la peça de Silvia Zarco Medes: mujer y extranjera a les 13 hores.

A partir de les 15 hores, en la Modalitat A2. Categoria de comèdia llatina, el grup In Albis Teatro de l’IES Fuente Nueva de Sevilla posarà sobre les taules l’obra de Plauto El Gorgojo. La fase final la tancarà el grup Noite Bohemia de l’IES Ramón Menéndez Pidal d’A Coruña que, al voltant de les 16.30 hores, interpretarà l’Anfitrión de Plauto.

Per tal de concloure la jornada, a les 18 hores tindrà lloc el lliurament dels guardons als guanyadors de cada modalitat. La Modalitat B té un premi de 4.000 euros al primer classificat i un altre de 1.000 euros al segon. La quantia dels premis de la Modalitat A2 és de 2.000 euros per al segon classificat i de 6.000 euros per al grup guanyador. Pel que fa a la Modalitat A1, els premis econòmics que s’atorguen són de 3.000 euros per al grup finalista i de 8.000 euros per al guanyador. A més, el jurat podrà concedir “Esments especials” al grup, a l’actor o actriu i a la direcció o muntatge si ho estimara oportú.

El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat estar infinitament agraït al Ministeri per tornar a portar este certamen a Sagunt “, ja que és una gran oportunitat de veure teatre clàssic i de qualitat”. El delegat ha destacat l’actuació del grup de teatre de l’IES Clot del Moro i ha aprofitat per a convidar a tota la ciutadania a pujar al Teatre Romà durant la jornada de divendres “a donar suport a este fantàstica iniciativa, ja que tant les representacions com el lliurament de premis està oberta a tot el món”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.