fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt celebra el Dia Mundial del Turisme amb múltiples activitats i una consulta ciutadana

Sagunt celebra el Dia Mundial del Turisme amb múltiples activitats i una consulta ciutadana

Sota el lema Repensar el turisme es busca replantejar el creixement del sector en termes de sostenibilitat, inclusivitat i resiliència.

La delegació de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt se suma un any més a la celebració del Dia Mundial del Turisme oferint a la ciutadania diverses activitats gratuïtes. Enguany, com a novetat, s’ha posat en marxa una consulta participativa. Sota el lema Repensar el turisme es busca replantejar el creixement del sector en termes de sostenibilitat, inclusivitat i resiliència.

La regidora delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat que «al fil del lema d’este any del Dia Mundial del Turisme, ens parem per a repensar quin turisme volem i, d’esta manera, aconseguir que el turisme continue sent un pilar fonamental en el desenvolupament turístic de la nostra ciutat, però d’una manera sostenible. Per això, convidem a la ciutadania a ser part activa a través d’un qüestionari que ens ajudarà a conéixer i valorar les vostres opinions».

Les activitats oferides pel departament de Turisme tindran lloc el cap de setmana, amb la programació del Setembre Sefardí, i continuaran el dimarts, 27 de setembre, amb una jornada de portes obertes en els espais gestionats per la delegació, com la Via del Pòrtic, el Centre d’Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros-Port de Sagunt i la Casa dels Berenguer.

Totes estes activitats es complementen amb una enquesta sobre el turisme que volem, dirigida a tota la població així com a col·legis, associacions, empreses, etcètera, que es troba allotjada en la web de turisme: www.saguntoturismo.com. Es tracta d’un procés participatiu que servirà per a repensar el nostre turisme present i futur. El qüestionari es podrà completar des del divendres 23 de setembre fins al diumenge 2 d’octubre.

Quant a les activitats del cap de setmana, destaquen la visita nocturna a la Jueria de Sagunt del divendres 23 a les 22.00 hores, a càrrec de l’empresa local Pars visites guiades; la xarrada amb exhibició d’instruments sefardites del dissabte 24 a les 12.00 hores en la Via del Pòrtic, i a les 20.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal; i l’actuació musical La dona, custòdia de la tradició Sefardita, tot això a càrrec de Jota Martínez.

El diumenge 25 a les 10.30 hores es desenvoluparà el joc en equip Descobrix la Jueria, que obsequiarà a cada equip amb una clau sefardita i al guanyador amb un diploma. Les activitats del dissabte i del diumenge es reserven en la web de turisme: www.saguntoturismo.com.+

Entre les activitats programades per la delegació de Turisme per al dimarts 27, destaca la visita guiada a la Via del Pòrtic i a la Domus dels Peixos, que es realitzarà de manera gratuïta a les 11.15, a les 12.30, a les 16.00, a les 17.15 i a les 18.30horas. El punt de trobada serà la Via del Pòrtic, situada en la plaça Antiga Moreria de Sagunt.

Una altra activitat oferida és la visita autoguiada al Centre d’Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros-Port de Sagunt en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El lloc de trobada serà l’Oficina de Turisme del Port de Sagunt, situada en l’avinguda Mediterrani, núm. 67. Estes visites guiades requerixen reserva prèvia, ja que les places són limitades. Es pot reservar plaça tant en l’Oficina de Turisme de Sagunt (962 655 859) com en l’Oficina de Turisme del Port de Sagunt (962 690 402).

D’altra banda, la Casa dels Berenguer obrirà en el seu horari habitual de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores. Allí es pot visitar el Centre d’Interpretació de la ciutat i el Museu de l’Escena Grecollatina. També es podrà posar al costat de la papallona de la campanya Renacer i rebre un obsequi.

El Dia Mundial del Turisme es commemora tots els anys el 27 de setembre amb celebracions dirigides per l’Organització Mundial del Turisme. El seu propòsit és conscienciar a la comunitat internacional sobre el valor social, cultural, polític i econòmic del turisme així com de la contribució que el sector pot aportar a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.