Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt dóna a conéixer la tercera edició del Festival Fem(me) Dansa 2020

Sagunt dóna a conéixer la tercera edició del Festival Fem(me) Dansa 2020

Del 28 de febrer al 8 de març la ciutat serà l’escenari per a la dansa i un espai per a interrelacionar este art amb altres disciplines artístiques com el teatre, el disseny gràfic i la música.

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa i la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere de la Diputació de València, dóna a conéixer la tercera edició del Festival Fem(me) Dansa, que forma part de la programació del 8 de Març. L’objectiu d’esta nova edició és crear un marc on es done a conéixer l’art de la dansa, visibilitzar les obres creades per dones i reivindicar l’espai artístic del sexe femení. A més, establir una relació entre la dansa amb altres disciplines artístiques com el teatre, el disseny i la música. El conjunt de les set representacions del programa es desenvoluparà des d’este 28 de febrer al 8 de març, de manera gratuïta.

Així mateix, esta nova edició perseguix generar un espai de trobada de diferents col·lectius artístics, a més d’ampliar l’oferta cultural de la ciutat de Sagunt i conformar un festival que puga tindre una continuïtat i puga anar creixent any rere any. Tot això, «sempre amb un missatge feminista reivindicatiu de dansa creada i ballada per dones», ha explicat la delegació d’Igualtat.

La programació del festival, compost per set representacions, preveu començar l’activitat el divendres, 28 de febrer, després de l’exposició de cartells del 8 de Març i de La Tira de Dones, amb la peça Before the storm de Natalyd Altamiro, que tindrà lloc a les 20.15 hores a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt.

Per al 29 de febrer, a les 19 hores, la Casa de Cultura Capellà Pallarés acollirà el programa de tres peces breus, la primera de les quals, a càrrec de Charo Gil Mascarell, és Infinitamente Breve, que representa el temps cíclic habitat per dues dones. Seguidament, la interpretació d’Incom, de la companyia Dunatacà, que trasllada la idea que la tecnologia ens acosta quan estem més lluny i ens allunya quan estem al costat. I, finalment, l’actuació de Nunca me gustó el cuento de la lechera, de la companyia (Re)voltes, que unix la dansa i text per a expressar el malestar de dos veïnes que s’adonen que estan multant per eixir a prendre el fresc.

Pel que fa al diumenge, 1 de març, la companyia Intra Dansa serà l’encarregada de posar en marxa l’espectacle La pu(n)ta del iceberg, que començarà a les 19 hores a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. El divendres 6 de març, l’escriptora Lucía Baskarán presentarà el seu llibre Cuerpos Malditos, a les 20 hores en la Via del Pòrtic de Sagunt, i a continuació, tindrà lloc l’actuació Efecto Siam, del Col·lectiu Sinpar, que expressa un debat mut sobre la restricció física del moviment i la seua implicació emocional.

Com a clausura del festival, el diumenge 8, després de la manifestació del Dia Internacional de la Dona i lectura del manifest per part de la coordinadora feminista del Camp de Morvedre, les persones assistents podran gaudir de la dansa U, d’Eva Bertomeu companyia de dansa, sobre les 13.30 hores en l’amfiteatre del Triangle Umbral del Port de Sagunt. Esta peça és un autoretrat actual d’una jove.

Les persones interessades a assistir a les peces de dansa a la Casa de Cultura Capellà Pallarés i en la Via del Pòrtic, han de reservar la seua entrada gratuïta per a estos espectacles cridant a l’Àrea d’Igualtat, en horari de matins, al telèfon 96 265 58 89.

Leave a Reply

Your email address will not be published.