fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

SanSan Festival 2017 (Dia 4): Acomiadar-se esperant tornar

SanSan Festival 2017 (Dia 4): Acomiadar-se esperant tornar

Ja són les últimes hores de festival. Els quatre dies han transcorregut amb intensitat i ha arribat el final. Es pot percebre en l’ambient el tancament del festival. Són els últims moments del SanSan 2017 i s’han d’aprofitar al màxim. Comença el conter enrere i s’ha de gaudir amb magnificència.

A les cinc “Badlands” es van encarregar de donar les primeres notes del diumenge amb instruments no tan vists al festival com un violí i un contrabaix, oferint un country de marca valenciana que ens apropa a un gènere que es presenta menys als festivals però que va obtenir una resposta molt òptima per part del públic.

Va ser per a molts dels assistents un gran descobriment el grup valencià “Smoking Soul”, que van radiar bones vibracions al públic i es van comportar en tot moment de forma propera. Amb l’últim dia del festival es va produir més moviment que mai i es va poder presenciar al concert, amb bandades de gent arribant constantment.

A l’escenari de “Negrita”, per als més amants del trip hop es va poder acudir a un espectacle ofert per “Delafé”. Van ser molts els qui van corejar les cançons i amb un especial èmfasi en la cançó “Días y días”, sobretot amb la frase “Si sigues ahí corre porque van a por ti”. Als més seguidors sembla que no els importa que el grup s’anomene “Delafé y las flores azules” o únicament “Delafé”, rep l’abraç càlid d’uns espectadors fa dotze anys que el segueixen i d’altres que han començat a escoltar-los més tard però transmeten pur amor incondicional.

“Bitches Deejays”, abans d’arribar l’hora de la seua actuació, van regalar unes hores de música punxant a la carpa que es trobava al costat de l’escenari Desperados sorprenent els presents perquè no ho ficava en cap cartell. Els assistents van escoltar algunes de les cançons i artistes més “festivalers”, com Iván Ferreiro amb “Años 80” o “Turnedo”.

Un poc abans de les onze de la nit, a l’escenari es troba el grup gandià “La Raíz”, que obri el seu concert amb la cançó “Nuestra Nación”. Durant l’hora i quart que dura l’actuació de la banda van intercalar cançons de diferents discos amb les de l’últim, aportant un nou repertori al qual ens tenien acostumats. Era impossible no sentir als assistents recitar la lletra de cada èxit a mesura que es passava entre les files del públic. Moltes de les lletres semblen himnes i el seu to reivindicatiu mai es deixa de costat. El grup va mencionar a altres com “Aspencat” o “Smoking Soul” anomenant-los companys i fent una aclamació a la música creada a la Comunitat Valenciana.

Seguint amb la línia de l’estil de música, es pugen més tard “Aspencats”. Van ser fidels a la seua expressió en l’escenari als concerts i van aconseguir crear l’atmosfera que atrapa als espectadors fins a les dos i quart del matí.

La nit es va prolongar per a una part considerable dels assistents a la carpa, on es van escoltar una gran diversitat de cançons indie i bona part d’elles amb ritmes molt dels vuitanta. La gent va continuar de festa fins a les sis i mitja del matí, tancant amb “Bitches Deejays”. Els artistes van rebre els últims aplaudiments de la jornada agrint-los.

Després d’haver ofert quatre dies plens d’emoció, diversió, energia i sobretot molta música, el SanSan festival 2017 s’acomiada pel que esperem que no siga un adéu, sinó fins a l’any que ve. Són molts els que l’esperen per a l’any que ve amb els braços ben oberts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.