Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sant Antoni arribarà a Borriana el diumenge 20 de gener amb la benedicció, el bureo i la dansa com a grans protagonistes

Sant Antoni arribarà a Borriana el diumenge 20 de gener amb la benedicció, el bureo i la dansa com a grans protagonistes

Com ja és tradició, durant el matí l’activitat se centrarà en la cercavila en la zona del Port i a la vesprada el repartiment del rotllo i la benedicció tindrà lloc a les portes de la Mercè.

El Port de Borriana serà, com mana la tradició a la ciutat, el lloc en el qual s’inicien les celebracions que diumenge que ve 20 de gener tindran lloc en honor a Sant Antoni. Ja des de les nou del matí tindrà lloc la concentració dels i les cavallistes que durant tota la jornada participaran en les cercaviles i homenatges a Sant Antoni. I a les nou i mitja, amb la presència de l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de Borriana, Mar Zamora i Anne Alós, s’iniciarà el tradicional esmorzar que serveix per a agafar les forces necessàries per a tot un dia de celebracions. A continuació, i a partir de les onze del matí, tindrà lloc l’acte religiós amb la missa que se celebrarà a l’Església del Port, preludi de la posterior cercavila en el qual els propietaris de mascotes podran desfilar per a acabar rebent el seu rotllo de Sant Antoni a les portes de la mateixa església. Un repartiment en el qual novament participaran les i els representants municipals i les mateixes Reines Falleres de Borriana que oferiran els rotllos i beguda per a tots aquells que decidisquen rebre la protecció del Sant a través de l’aigua beneïda.

I si durant el matí l’activitat se centrarà en els carrers del Port de Borriana, també com mana la tradició, la celebració a la ciutat començarà a les 18.00 hores en la Plaça Major quan aquelles persones que vulguen participar en la cercavila es reunisquen i puguen també prendre part en la posterior «Dansà i Bureo» que tindrà lloc, en este, a la plaça de La Mercè. A partir d’ací es realitzarà el recorregut habitual pels principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de la Mercè on novament els animals seran beneïts i es repartiran centenars i centenars de rotllos als i les assistents. Amb l’encesa de la foguera a pocs metres de la plaça de la Mercè i el tradicional sopar que quadrilles d’amics i famílies completes realitzen al costat del foc i les brases, es tancarà una celebració de Sant Antoni que com ha recordat la regidora Lluïsa Monferrer “esperem que torne a complir amb les expectatives dels veïns i veïnes de Borriana que cada any tornen a eixir al carrer siga quina siga la temperatura per a honrar a Sant Antoni i complir amb la tradició de beneir als animals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.