fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sant Vicent, una festa d’interés turístic local de Nules que este any té com a protagonista a la quinta de l’any 93

Sant Vicent, una festa d’interés turístic local de Nules que este any té com a protagonista a la quinta de l’any 93

Esta festa va ser instaurada a Nules pels quintos de l’any 1961.

La població de Nules va viure ahir un dels dies festius més destacats en el que participen centenars de persones de diferents edats, la festivitat de Sant Vicent destaca a esta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració de la cercavila protagonitzada per les quintes; a més de ser una festa declarada com a Festa d’Interés Turístic Local.

Precisament este any l’organització d’esta festa ha estat al càrrec de la Quinta de l’any 1993 que com a novetat ha volgut fer un homenatge a la Quinta de l’any 1961 que en el seu dia va instaurar esta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre els veïns i les veïnes de la localitat. Així doncs, s’ha col·locat una placa commemorativa en el mateix carrer de Sant Vicent.

La música i els carros engalanats amb cavalls han recorregut diferents carrers del nucli urbà per a arribar al carrer Sant Vicent on han rendit tribut al sant rodant la foguera.

La festa va concloure amb la tradicional missa i processó en honor a Sant Vicent que va tindre lloc durant la vesprada; i amb l’entrega del guió a la Quinta de l’any 1994 davant del dossel que hi ha a la plaça Major. Esta quinta serà l’encarregada d’organitzar la festa el any que ve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.