fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

SICE-CS cataloga 6.000 cavitats subterr脿nies de Castell贸

SICE-CS cataloga 6.000 cavitats subterr脿nies de Castell贸

L’espeleo Club Castell贸 que ha destacat que no hi ha cap territori de l’Estat amb aquesta densitat de fen貌mens subterranis.

L’espeleo Club Castell贸聽ha arribat a les聽6.000 cavitats subterr脿nies castellonenques, registrades en el projecte SICE-CS (Sistema Inform脿tic de Catalogaci贸 Espeleol貌gica. Prov铆ncia de Castell贸. www.cuevascastellon.uji.es ). Realment es tracta d’un esdeveniment hist貌ric en l’espeleologia del pa铆s, at猫s que fins avui no existeix cap prov铆ncia espanyola amb tal densitat de fen貌mens subterranis catalogats de forma sistem脿tica, exhaustiva i integral, i alhora compartits de forma tan p煤blica i eficient.

A脩O 1995 - Pantalla de datos del FICHERO M脷LTIPLE DE CAVIDADES - Programa QUICK-BASIC

Estat d’un fitxer del cat脿leg en 1995

Despr茅s de m茅s de 10 anys arreplegant, ordenant i classificant la dispersa informaci贸 espeleol貌gica de l’猫poca, al setembre de l’any 1999 aconseguim les 3.000 cavitats subterr脿nies catalogades, amb informaci贸 bastant escarida i emmagatzemada en una base de dades en manera local, mitjan莽ant una aplicaci贸 inform脿tica pionera en l’猫poca, dissenyada i programada per nosaltres mateixos en ACCESS/97.

 

A脩O 2004 - Car谩tula del CD para distribuir el programa y los datos almacenados en el SICE-CS

Portada聽del CD聽del SICE-CS en 2004

A脩O 2004 - Pantalla de datos del SICE-CS - Programa ACCESS-XP

Format d’un fitxer en 2004.

Les 4.000 cavitats es van aconseguir al desembre de 2005. Una mica m茅s de tres anys m茅s tard, al febrer de 2009 es va registrar la cavitat subterr脿nia n煤mero 5.000, aquesta vegada ja amb l’aplicaci贸 inform脿tica utilitzada en aquests moments i accessible de forma oberta per Internet.

Evoluci贸n datos SICE-CS al 2015_11_25

Evoluci贸 de dades del SICE-CS fins a finals de novembre de 2015.

Quasi 7 anys han hagut de passar per a aconseguir un altre miler m茅s de cavitats. Cada vegada es fa m茅s dif铆cil incrementar la xifra de fen貌mens subterranis registrats, at猫s que aquests s贸n els que s贸n i les comarques provincials s贸n tamb茅 limitades. Els par脿metres que en aquests moments s’incrementen a un ritme superior, s贸n els registres de topografies i coordenades geogr脿fiques, que en aquests moments ja representen el 55,5% i el 67,6% respectivament, de les quasi 6.000 cavitats inventariades

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.