fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sogorb presenta oficialment el llibre de les Festes 2017

Sogorb presenta oficialment el llibre de les Festes 2017

El teatre Serrano de Sogorb es va engalanar ahir per a acollir la presentació pública del llibre de les Festes Patronals de Sogorb 2017, començant així el compte enrere per a la celebració d’estes festivitats.

Les Reines de les Festes, Ángela Mínguez i Alba Lereu, les Dames i Corts d’Honor 2017 i una nombrosa audiència van omplir el teatre per a presenciar l’acte de la presentació d’este llibre a càrrec del Regidor de Festes, Enrique Máñez i que arreplega una àmplia programació d’actes. Uns actes que, durant els pròxims dies i fins al 10 de setembre, sumiran de ple a la població sogorbina en una festa absoluta. En paraules de l’edil de Festes: “les nostres festes són altruisme, dedicació, treball, esforç, cultura, arrels, identitat i patrimoni comú. Les nostres festes són de tots, i entre tots les hem de sostenir”.

La programació arreplega un total de 134 actes, dels quals 20 se celebraran la setmana prèvia a les festivitats, 77 en les Festes Patronals i 37 en la tradicional Setmana Taurina. No obstant això, enguany trobem diferents novetats en la setmana prèvia de festes, com pot ser el Concert Homenatge a Carlos Gardel, i el Concert de l’Orquestra José Perpinyà amb la famosa obra Carmina Burana dins del projecte d’orquestres participatives. A més, també es podrà gaudir del consolidat Festival de Jazz Ciutat de Sogorb, en la seua sisena edició. Encara que, sens dubte, la principal novetat d’enguany serà l’Ofrena de Flors a La nostra Senyora de la Cova Santa, que ha sigut modificada amb l’objectiu de modernitzar-la i incrementar el nombre de participants, esperant que siga del grat de tots.

Així mateix, durant la Setmana Taurina, les tradicionals Entrades de Bous i Cavalls seran a càrrec de la ramaderia Germán Vidal de Cabanes. La 33a edició del Concurs de Ramaderies està composta per la ramaderia Alba Reta de Zurucuain, Vicente Benavent i Alberto Granchell de Quatretonda, La Coloma de Xaló, Miguel Parejo de Cabanes i Alberto Garrido d’Orpesa.

Paral·lelament, des de les Regidories de Dona, Participació Ciutadana i Festes, s’impulsarà una campanya sota el lema “Per unes festes amb respecte”, tal com va explicar Mª Teresa García, Regidora de Dona i Participació Ciutadana: “Sogorb vol viure unes festes amb respecte. I des de l’Ajuntament de Sogorb desitgem que la ciutadania de Sogorb participe en la difusió d’este missatge. Per açò, es distribuiran un total de 3.000 motxilles, amb el missatge que des de Sogorb hem de transmetre, tant als nostres veïns com als qui ens visiten”.

D’altra banda, l’Alcalde, Rafael Magdalena, va destacar “la gran quantitat d’associacions i col·laboradors que fan possible estes festes i l’abundant presència de gent jove que està prenent el relleu en l’organització d’unes festes cada vegada més modernes”. També, les Reines de les Festes, que aviat seran les representants màximes de la ciutat, van voler cridar a la participació de les festes a tots els sogorbins i sogorbines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.