fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Tot preparat a Benassal per a commemorar el 80 aniversari dels Experiments Stuka

Tot preparat a Benassal per a commemorar el 80 aniversari dels Experiments Stuka

Benassal acull dem脿 i desp煤s-dem脿 una s猫rie d’actes programats amb motiu del 80 aniversari dels bombardejos de la Legi贸 C貌ndor en l’Alt Maestrat.

Aix铆, durant els dos dies el municipi celebrar脿 les jornades “La guerra civil com a camp de proves” en el sal贸 d’actes de Cajamar.

El dia de dem脿 s’analitzar脿 com van ser els bombardejos i l’aviaci贸 al Pa铆s Basc, Comunitat Valenciana i Catalunya. A m茅s, es presentaran els llibres “No se fusila en domingo”, “Doctor Uriel” i “In memoriam, dels benassalencs represaliats en la guerra i en la postguerra”, es realitzar脿 una ruta guiada per l’escenari dels bombardejos en el municipi i, a la nit, es preestrenar脿 el documental “Experiment Stuka”.

El dissabte continuaran les pon猫ncies i tindr脿 lloc la taula redona “Experiments de la LC i AL a la guerra civil: Alacant, Val猫ncia, Benassal, Alcany铆s, Guernika i Castell贸”. Cal assenyalar que les confer猫ncies i taules redones estaran dirigides per professors universitaris i experts en la mat猫ria.

A les 13.00 hores en la pla莽a es realitzar脿 l’homenatge a les v铆ctimes dels bombardejos i de la Guerra Civil amb unes paraules per part de les autoritats presents i una ofrena floral. La jornada del dissabte a Benassal acabar脿 amb el lliurament dels Premis Maestrat Viu 2018 en el paratge de la Font d’En Segures.

Leave a Reply

Your email address will not be published.