Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Tradició i folklore en la celebració de Sant Antoni diumenge que ve 19 de gener a Borriana

Tradició i folklore en la celebració de Sant Antoni diumenge que ve 19 de gener a Borriana

La jornada comptarà amb diverses activitats, dos cercaviles de mascotes, el repartiment de rotllos, la ‘Dansà i bureo de Sant Antoni’, la foguera i la ‘Cagà del manso’.

Les celebracions previstes en el municipi per a diumenge que ve 19 de gener en honor a Sant Antoni s’iniciaran en el Port de Borriana, com mana la tradició a la ciutat. La jornada comptarà amb diverses activitats, dues cercaviles de mascotes, el repartiment de rotllos, la ‘Dansà i bureo de Sant Antoni’, la foguera i la ‘Cagà del manso’, entre d’altres.

Ja des de les nou del matí tindrà lloc la concentració dels i les cavallistes que durant tota la jornada participaran en les cercaviles i homenatges a Sant Antoni. I a les nou i mitja, amb la presència de l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de Borriana, Elena Pastor i Julia López, s’iniciarà el tradicional esmorzar.

A continuació, i a partir de les onze del matí, tindrà lloc l’acte religiós amb la missa que se celebrarà a l’església del Port, preludi de la posterior cercavila de mascotes per a desfilar per l’Av. Mediterrània, Av. Jaime Chicharro, carrer del Migjorn, carrer Juan Sebastián Elkano, carrer Illes Columbretes, Av. Jaime Chicharro i Av. Mediterrània, finalitzant a l’església del Port, on es realitzarà el repartiment dels rotllos de Sant Antoni.

Un repartiment en el qual novament participaran les i els representants municipals i les Reines Falleres de Borriana que oferiran els rotllos i beguda per a tots aquells que decidisquen rebre la protecció del sant a través de l’aigua beneïda.

El mateix dia 19 de gener a també a les 11h a la terrassa Payà, està prevista la IX edició de la ‘Cagà del Manso’, organitzada per l’Associació Cultural Jóvens del Bou en el qual es podrà gaudir d’un esmorzar popular amb el qual col·labora l’Ajuntament, jocs per als xiquets, i on es realitzarà un sorteig de 1.000€ i més de 30 regals.

Un manso serà qui decidisca el sorteig, per a la qual cosa haurà de defecar en una de les parcel·les que es trobaran dibuixades en el recinte barrat del pàrquing de la terrassa Payà. El premi consistix en 1.000 euros en metàl·lic per a la persona afortunada que tinga la papereta, numerada i prèviament adquirida per 5 euros, que coincidisca amb la parcel·la premiada, i per a aquells que no hagen sigut agraciats, entre tots els participants es realitzaran sortejos d’altres regals.

A la vesprada la celebració serà a les 18h a la plaça Major quan aquelles persones que vulguen participar en la cercavila es reunisquen i puguen també participar en la posterior “Dansà i Bureo” que tindrà lloc, en este cas, en la plaça de la Mercè.

A partir de les 18h plaça Major es realitzarà el recorregut habitual de la cercavila de mascotes en honor a Sant Antoni, pels carrers Major, la Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, Pl. el Pla, la Tanda, Pl. Martí de Viciana, Tarancón, l’Escorredor, Verge de la Cabeza, Arbrets, Canalejas, Soledat, Pl. les Monges, el Raval, Pl. el Pla, Barranquet, La Mercé, Sant Isidre, Sant Serapi, Beata Mariana, Ausiàs March i Sant Pere Pasqual, amb final a la Pl de Mercé, on novament els animals seran beneïts i es repartiran centenars i centenars de rotllos als i les assistents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.