fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Una exposici贸 mostrar脿 el patrimoni art铆stic de l’Ajuntament de Castell贸 en el 766 aniversari de la ciutat

Una exposici贸 mostrar脿 el patrimoni art铆stic de l’Ajuntament de Castell贸 en el 766 aniversari de la ciutat

El lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Institut Ribalta i una masclet脿 obriran les celebracions del 8 de setembre.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el president de la Fundaci贸 Caixa Castell贸, Juan Manuel Aragon茅s, han signat un conveni per a la realitzaci贸 de l’exposici贸 ‘Un somni de ciutat: un recorregut pel patrimoni art铆stic de l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana’. La mostra s’emmarca en el programa d’activitats amb motiu de l’aniversari de la ciutat, que tindr脿 el seu dia principal este divendres, 8 de setembre.

“L’Ajuntament de Castell贸 t茅 un patrimoni art铆stic rellevant que mereix ser exposat per al gaudi de la ciutadania”, afirma l’alcaldessa. “Les celebracions amb motiu de l’aniversari de la fundaci贸 de la ciutat s贸n una oportunitat excel路lent perqu猫 puguem comprovar el valor cultural de Castell贸 i sentir l’orgull de ciutat”, afegeix. L’exposici贸 s’inaugurar脿 el 10 de setembre en la Sala Sant Miquel de la Fundaci贸, en el carrer d’Enmig, i romandr脿 oberta fins al 12 d’octubre.

El conveni estableix per a l’Ajuntament les obligacions i costos de la cessi贸 d’obres, coordinaci贸 de l’exposici贸, assegurances de les obres exhibides, producci贸 de l’exposici贸 i trasllat de les obres a les depend猫ncies municipals una vegada acabada l’exposici贸. La fundaci贸 s’encarregar脿, per la seua banda, del comissariat de la mostra, condicionament de la sala, coordinaci贸 de la vigil脿ncia, disseny del material gr脿fic i gesti贸 del projecte educatiu vinculat a l’exposici贸.

L’Ajuntament de Castell贸 ha promogut un programa d’actes institucionals i culturals per a commemorar el 766 aniversari de la fundaci贸 de la ciutat. El 8 de setembre de 1251 el Rei En Jaime I va autoritzar a Xim茅n P茅rez d’Aren贸s, a trav茅s d’un privilegi, el trasllat de Castell贸 de la montanya a la plana. La data d’este document simbolitza el naixement de la ciutat de Castell贸 en l’actual empla莽ament.

Els actes de celebraci贸 s’iniciaran el mateix dijous dia 8, a les 12 hores, amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Institut Ribalta, en el centenari de la seua creaci贸. Despr茅s de l’acte es disparar脿 una masclet脿 en la pla莽a Cardona Vives. A la vesprada, els Cavallers Templers de Castell贸 faran el tradicional homenatge al Rei En Jaime en l’est脿tua de l’avinguda del Rei i la Germandat dels Cavallers de la Conquesta celebrar脿 la presentaci贸 de Na Violant d’Hongria. A les 20.30 hores, el Teatre Principal acollir脿 la imposici贸 de bandes a la Reina infantil de les festes i la seua cort d’honor.
El dissabte, a les 12 hores, hi haur脿 una recreaci贸 hist貌rica en la Pla莽a Major a c脿rrec de la Germandat de Cavallers de la Conquesta i, a les 20.30 hores, la imposici贸 de bandes a la Reina de les Festes de Castell贸 en el Teatre Principal. El diumenge 10 de setembre, a les 19 hores, hi ha prevista una representaci贸 de l’obra ‘Enroc de regnes’, a c脿rrec de la companyia Zorongo Teatre, en el Teatre del Raval.

El 14 de setembre s’iniciar脿 un cicle de confer猫ncies organitzat per la Regidoria de Cultura, amb la xarrada ‘Literatura i cultura escrita’, a c脿rrec de Tom谩s Mart铆nez Romero. El 21 de setembre s’ha programat la confer猫ncia ‘El mite fundacional de la ciutat: la construcci贸’, a c脿rrec de T脿nia Mu帽oz, en la sala de confer猫ncies. El 28 de setembre conclour脿 el cicle amb la confer猫ncia ‘Evocaci贸 d’una joia perduda: Santa Mar铆a de Castell贸’, per Antonio Jos茅 i Pitarch. Totes les xarrades es realitzaran en la sala de confer猫ncies del Menador Espai Cultural, a les 19 hores

Leave a Reply

Your email address will not be published.