Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Una titella tracta de posar-se fi a ell mateix en una eixelebrada obra de TOF Teatre

Una titella tracta de posar-se fi a ell mateix en una eixelebrada obra de TOF Teatre

“Donen l’Atelier” (En el taller) és el títol d’esta breu comèdia en la qual durant 30 minuts per actuació, el públic compartirà la incansable experiència d’arribar a construir una titella

Una breu actuació eixelebrada fa de preàmbul i convida al públic, tant adult com a infantil, a provar la traça que poden arribar a tenir per a fer titelles. A partir d’eixe moment, el públic comparteix divuit minuts bojos amb els protagonistes. En eixe temps, es relaten els contratemps d’una titella a mitjà fer que decideix intentar acabar-se el mateix.

El personatge d’esta curiosa proposta teatral lluita amb els elements, amb el material, els objectes, i a voltes fins amb els mateixos manipuladors, fins al punt de tiranitzar-los.

Dues mans ixen de sobte d’una caixa de cartó, seguides d’un tronc sense cap. Un rectangle de polièster en una barra és tot el que fa falta per a este treball (amb l’ajuda de dos titellaires brillants i molt discrets).
Perquè així és com comença tot: fent la forma amb una serra, dibuixant els ulls amb un retolador, perdent un parell de dits de pas.

El Teatre Municipal de Benicàssim, Francesc Tàrrega acull demà dimecres “Dans l’Atelier” (En el taller) en tres sessions, a les 19, 20 i 21 hores amb un preu d’entrada de 3 euros.

L’obra està interpretada magistralment per la companyia Tof Théâtre. Esta companyia és adepta del realisme reduït, en els seus més de 20 espectacles, modificant les tècniques tradicionals de la manipulació de marionetes, amb els marionetistes a la vista del públic. Les marionetes estan sempre en el centre dels seus espectacles, amb mesures que poden variar dels 5 centímetres als 5 metres i dirigeixen les seues posades en escena a vegades a un públic adult, a vegades a un públic infantil i en la majoria dels casos a tots dos, units en un gaudi compartit.
És un teatre esguitat d’humor i emocions, el que ofereix Tof Théâtre amb la seua sempre preparada lupa, tendra i burleta, per a veure detalladament entre els nostres microdrames.

Leave a Reply

Your email address will not be published.