fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Veus singulars seran els estels del XVIII Cicle de Música Sacra de Benicàssim

Veus singulars seran els estels del XVIII Cicle de Música Sacra de Benicàssim

“La Solitud Sonora” tornarà a omplir de bona música el Monestir del Desert de les Palmes a partir del pròxim dijous.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès i el regidor de cultura, Javier Alonso, han presentat este matí la programació completa del XVIII Cicle de Música Sacra que se celebra com cada any en l’església del monestir del Desert dels Palmells. Enguany, el cicle començarà el dijous dia 20 de juliol i s’estendrà fins al diumenge 23.

A la presentació han assistit també el director del cicle i director també el Conservatori Mestre Tàrrega, Antonio Rodríguez i el prior del monestir, Mario Carmelo Hernández, que ha destacat la gran importància que estes jornades signifiquen per al monestir, per donar coneixement a l’entorn i atraure també a visitants al monestir.

Marquès ha recordat que “Benicàssim és una ciutat que cuida i conrea la cultura i les arts en totes les seues disciplines i tendències. Així doncs, tenir un espai únic i exclusiu també per a la música clàssica i, en este cas, per a la música sacra, era prioritari. En el nostre municipi parlem sempre del turisme de sol i platja. Tal vegada perquè és el més cridaner. Però ací, en la nostra terra, tenim també un altre tipus de turisme. Un de més discret, més senzill, més humil en el seu visibilització. Perquè precisament cerca eixa modèstia de qui vol descobrir sense ser vist. Parlem del turisme religiós, del turisme de l’ànima”.

El Cicle de Música Sacra de Benicàssim rep cada any prop de 1500 assistents que tenen el privilegi d’escoltar este tipus de música dels grups més destacats del panorama clàssic internacional i amb un escenari absolutament únic, com ha explicat del director del cicle, Antonio Rodríguez.

“Eixa solitud sonora que dóna títol al Cicle de música sacra servirà per a donar a conèixer tres facetes importantíssimes: La primera, el Desert dels Palmells i el seu entorn natural. La segona, el Monestir del Desert, si vida, la seua història, la seua funció curativa de l’ànima i, la tercera, la música sacra. Eixa que t’eleva amb els seus sons singulars a instants de bellesa i pau a través de la música”, ha detallat Susana Marquès

Leave a Reply

Your email address will not be published.